London - det praktiska

Jag tror säkert att många är sugna på en Londontur nu när pundet är billigt och London lockar ju i vilket fall som helst.
 
Nu vill jag i all snällhet dela med mig av några tips, som jag för övrigt till stor del i min tur har fått av Rikard F, med flera års Londonerfarenhet.
 
Biljetter till tunnelbana/bussar - man kan välja på Oyster cards som är som Jojokorten här i Malmö, eller på endagars travel cards. Rikard menade att travel cards var mer förmånliga, och man slipper betala pant om några pund per kort. Dessutom har travel cards barnpris upp till 16 år, så Kata fick sådana; inför Oystercards är alla lika. Jag beställde dem på visitbritain.com och fick hem bekvämt i lådan innan avresa - inga köer för biljetter med en massa packning att hålla reda på. Travel cards kostade 100 kr/dag för mig och hälften för Kata. Vi åkte rätt mycket tunnelbana och en del buss - ett trevligt sätt att se lite mer, helst om man sitter uppe i dubbeldeckaren. Tunnelbanan har sin begränsade charm även om vissa stationer har vacker mosaik. Eftersom vi ville få ut det mesta av vår helg i London, köpte jag även biljetter till Gatwick Express på visitbritain.com. Lyxigt och lite dyrt men så skönt. Ca 350/175 ToR.
 
Sedan bestämde vi oss för att inte checka in något bagage utan klara oss med handbagage. Jag medger att det var tight, men oj så skönt att bara gå förbi bagagebandet när vi landade efter midnatt igår. Vi flög med Norwegian, och de vägde aldrig bagaget heller. Det var också väldigt skönt när vi var i London att ha så lite bagage som möjligt att släpa på. Inte precis alla tunnelbanestationer hade rulltrappor, så det blev många trappsteg med bagage. Och eftersom vi flög Norwegian hade vi ju fått betala extra för bagaget - lockar inte precis.
 
Givetvis var det lika skönt att vi hade bokat allt annat hemifrån: hotell, teaterbiljetter och afternoon tea. Utgifterna var redan kända, och inga besvikelser över att inte få tag på biljetter/platser.
 
Mitt bästa inköp var nog redan vid lunch på fredagen - ett paket Compeed blåsplåster! Jag hade fått ett veck på strumpan så jag hade redan en blåsa när vi kom fram till hotellet. Nu kunde jag trampa på i många timmar varje dag utan större besvär. 
 
Och när ni orkat läsa ända hit får ni en belöning... Där man i Sverige garanterat hade sagt "Förbjudet att springa i rulltrappan" väljer trevliga London det här. Jag log varje gång jag såg den:
 
Bildkälla

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Jag har vid det här laget förstått att du är föredömlig i att planera inför resor. Faktum är att den största fördelen med det i mina ögon, är att det ger så mycket mer tid till allt annat man kan och vill göra när man väl är på plats. Skönt att allt funkade så bra (förutom skoskav då).
Visst är det härligt med det engelska uttrycksmanéret :) . Ler när jag ser din skylt!

2013-03-02 @ 16:35:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0