London - afternoon tea på The Langham

 
Katarina har fotat
 
Det finns vanliga dagar och det finns särskilt minnesvärda stunder...

Sista dagen i London hade jag bokat in mig och Katarina på afternoon tea på Palm Court at The Langham. Nog för att det såg fint ut i beskrivningen på internet... men var ännu tjusigare i verkligheten!
 
Salongen som vi satt i var rymlig, högt i tak, massor av speglar och stuckatur, men ändå väldigt personligt och mysigt t ex hade alla bord olika porslin. Det spelades fin bakgrundsmusik från en flygel.
 
Vi var ju riktiga noviser som inte visste riktigt hur det gick till, men personalen hade gott om tålamod och hjälpte oss att välja teer och förklarade vad alla smörgåsarna och efterrätterna var. Lite konfunderad blev jag över att bli erbjuden champagne till teet, men tackade nej. Det var jag ganska ensam om - det glittrade av bubblor i glasen, Prada-väskor och diamanter runtomkring oss.
 
Först fick vi in 5 små snittar; vaktelägg, gåslever, skaldjur etc. Mycket festligt tyckte jag, men Kata tyckte sådär. Hon fick fina glutenfria alternativ i alla fall.
 
Sedan kom ljuvliga nybakade små scones - naturella, med russin och med mörk choklad.
 
Hela tiden kom det en flicka och fyllde på i våra tekoppar - kanske lite oförsiktigt att sätta i sig sådana mängder te innan flygresan...
 
Och till sist då, efterrättsbuffén! Det var små söta bakelser, och verkligen goda! Men det var nästan synd att äta upp dem, så vackra som de var!
 
Mina efterrätter...
 
... och Katarinas (glutenfria)
 
Jo, det var dyrt, men verkligen värt det. Dessutom sponsrade Mor/Mormor oss.
 
Nu har jag kört lite Kata-style och berättat om olika delar av Londonvistelsen i flera inlägg... gissar att vissa kanske börjar bli lite utmattade. Men jag har åtminstone ett bildreportage och en spaning kvar, en annan dag.

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Rår inte för det, men MAT tilltalar ju alltid mig. Detta är bästa London-inlägget hittills, ha ha.
Det är FRUKTANSVÄRT dyrt med Afternoon Tea i England. Jag tror inte man förstår hur dyrt det är och varför, förrän man själv varit där. Ni var ju på ett EXTREMT fint ställe, vi har varit på några olika och alla är inte så avancerade som era desserter och då kan jag själv undra hur det kan kosta så mycket. Jag vet ju vad de betalar för fransbrödet som de gör sina snittar av ;) . MYCKET mindre än halva priset jmf med vad vi ger för en Jättefranska här.
För mig är Afternoon tea mycket mer upplevelsen än maten faktiskt. Det känns SÅ stämningsfullt och brittiskt! I love it!
Det verkar som om ni njöt i fulla drag! Härligt!
Ser fram emot fler Londoninlägg! Kram.

2013-03-02 @ 16:52:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0