Beasts of the Southern Wild

Biodags! Jag och Julia gick och såg Beasts of the Southern Wild - vilken film!
 
 
Hushpuppy bor med sin pappa i träskmarkerna vid New Orleans, tillsammans med andra udda existenser, ofta alkoholiserade. Pappan uppfostrar Hushpuppy till att bli en riktig överlevare, och det behövs. En kvinna i området undervisar barnen om universum och urtiden, på sitt eget lilla vis, och Hushpuppy försöker få allt att hänga ihop. Hon lyssnar på hjärtslag från alla möjliga djur och iakttar naturen.
 
Det var inte att någon var elak mot barnen, men de blev heller inte särskilt kärleksfullt behandlade.
 
För mig, var den mest gripande scenen när Hushpuppy och några andra barn råkar in på ett slags vänligt horhus, och en av kvinnorna (en modersgestalt) tar upp Hushpuppy i famnen och dansar lugnt och skönt med henne. Som hon njuter, och tänker att det har bara hänt ett par gånger innan att någon lyft upp henne i famnen, och så får man se när pappan bär ut henne i ljuset, alldeles nyfödd, för att titta på henne.
 
Tydligen är Quvenzhané Wallis nominerad till en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll, som den yngsta någonsin.
 
Varsågoda, trailer:
 

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Vad kul att höra någon som sett denna. Trailern ger mig inte en direkt känsla för om jag skulle gilla den eller inte. Tyckte Julia om den? Jag hörde också att tjejen var nominerad, men visst var det så att hon inte vann...
Bra länk till SvD!

2013-02-10 @ 17:33:26
Postat av: Karin Själv

Jodå, Julia gillade också, trots att det inte var vampyrer med. Jag sa "Men du brukar ju inte gilla socialrealism" varpå hon kontrade att det faktiskt var en del övernaturliga inslag också :-) Vad jag vet har årets Oscars inte delats ut?

2013-02-10 @ 17:51:44
URL: http://www.karinesmeralda.blogg.se
Postat av: Ingrid

Inte undra på att hon inte fått någon Oscar än då, ha ha ha ha!
Socialrealism passar mig och Linnéa utmärkt.

2013-02-12 @ 23:39:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0