Lite jul

Ah, har varit en skön julafton, vi hade bestämt att fira tillsammans trots att vi separerat för att det var den första frågan barnen ställde "Hur blir det med Julen?" och det var ju ganska skonsamt för oss också att inte behöva hitta på nya rutiner när allt är så nytt.

Jag drog då vinstlotten och blev hembjuden, Peter behövde inte hjälp med något, så jag höll mig diskret undan tills 17 då det var samling.
 
Jag hade för övrigt två söta tomtar här hemma, Julia skulle göra sitt första tomtejobb hos Victoria i Vintrie.
 
 
Det bästa var att Julia insåg hur obekvämt det var att vara så tjock, det skulle hon akta sig för. Jag påminde om att det är så det känns att vara gravid.
 
Och jag får kanske ta tillbaka att jag helst handlar klappar till mig själv. Jag fick många fina och praktiska presenter. Den första låg i brevlådan redan på morgonen:
 
 
En gullig hammare i damstorlek med inbyggda skruvmejslar i skaftet från en av min mors väninnor som önskade mig lycka till i nya huset. Det är sådär hjärtevärmande och omtänksamt som gör en riktigt glad!
 
Peter bjöd på julmat som förrätt och på texmexlasagne till huvudrätt. Så mycket godare än lutfisk, jansson, brunkål och allt det där! Sen hade vi olika tårtor till efterrätt samt köpta men jättegoda mandelmusslor (mitt bidrag faktisk) till kaffe/dessert.
 
Det var vi 5 samt min (ex-)svärmor och (ex-)svåger. Mina föräldrar njuter av sol, värme och lillebrors familjs sällskap. Jag fick många fina klappar, böcker, Kusmite, sekatör, Skottlandskalender för att nämna några.
 
Det var inte helt fel att lämna partyt vid 22.30 och dyka hem i soffan och den egna granen ändå.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0