Lax- och papayasallad

 
Lite konstigt men mycket gott! Och snyggt!

Det var Julia som klippte ut receptet från Sydsvenskan i somras, needless to say är det Lisa Förare Winbladh som står bakom det. Inte förrän nu har jag fått tillfälle att laga rätten Basmatiris med avokado, rökt lax, gurka, lime och papaya.
 
Jag började med att göra currysåsen som man kunde ha som tillbehör, den gick åt i ett nafs och passar garanterat till annat också:
 
Hetta försiktigt upp 0,5 msk curry och 0,5 msk riven ingefära i 0,75 dl neutral olja tills det doftar. Tippa upp i en liten skål och låt svalna. Rör ner 2,5 dl tjockyoghurt, lite citronskal och salt.
 
Här är ingredienserna till salladen:
 
 
Skär skalet av papayan med en vass kniv eller potatisskalare, och tärna frukten. Spara kärnorna för sig! Skiva salladslöken tunt. Skala och tärna gurkan fint. Tärna avocadon. Vänd försiktigt runt i lime, olja och habanero. Arrangera riset på ett fat och skeda över blandningen. Dekorera med laxskivor. De äventyrliga strör papayans kärnor över salladen, de har en angenäm krasseaktig pepprighet.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0