Du gamla, du fria

Jag har haft det riktigt trögt med läsandet på sistone, säkert sista halvåret. Nu är det mycket annat som har snurrat, och jag har också haft fullt upp med allt möjligt inför flytt och separation.

Men för att få igång mig själv igen, skaffade jag ett säkert kort - en Liza Marklund-deckare, men inte ens det hjälpte! Det tog också en himla tid att plöja hälften. Men plötsligt släppte det, och nu är den utläst och jag har kommit en bra bit på nästa bok. Jag har en hel liten radda böcker på oläst-plats i hyllan.
 
Du gamla, du fria, då...
 
 
Det var en överraskande bra bok och det märktes att Liza Marklund känner väl till vad hon berättar om, hela den industri som finns kring att kidnappa västerlänningar och kräva lösen för att släppa dem, för att finansiera militära grupper. I boken är det Annika Bengtssons man Thomas som kidnappas i Nairobi, och hans fasansfulla upplevelser varvas med Annikas i Stockholm. Och så är det några mord på hemmaplan, lite förbjuden kärlek, lite bråk med gamla kompisar, allt som brukar vara ingredienser i Liza Marklunds böcker. Det var längesen jag läste något av henne.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0