Tivoli!

Idag åkte vi till Tivoli, hela familjen plus två extrabarn - Malins kompis Gustav och Julias finska "syster" Meri - tjejen hon delade rum med under hela utbytesåret i Nya Zeeland.
 
Gustav och Malin tar täten!
 
Det var roligt, som alltid, att vara på Tivoli. Då jag tror att många börjat jobba igen, och då väderprognosen var sisådär, var det inte så mycket folk och mest ganska korta köer. Vi delade på oss och mötte upp tonåringarna för ett par matstopp, bara. Nu lånar jag lite bilder från Tivolis sajt och recenserar de bästa åken från idag!
 
Längst köade vi till Slänggungorna / Himmelskibet... jag har åkt den en gång innan men det blåste mer idag och det var riktigt läskigt då vinden verkligen tog tag i gungorna, 80 m upp i luften. Fin utsikt men nästan så att man inte kunde njuta av den...
 
 
Årets nya attraktion Örnen / Aquila var kul! Det var mycket upp-och-nervänt läge, men den höll en behaglig rytm så att man visste vad som skulle komma.
 
 
Men Demonen kvarstår som min favorit! Den erbjuder loopar, G-kraft, överraskningar, full fart. Det blev 3 eller 4 åk med den!
 
 
Alla fem barnen uppskattade allt och ingen bangade för någon attraktion! Mycket kul! De åkte dessutom Fritt fall en hel del; en av de få attraktioner som jag inte uppskattar.
 
På Tivoli ser man alla slags människor - från ganska luggslitna typer till mormödrar med klirrande juveler, foppatofflor blandat med designerväskor, och många olika språk talades. Det fanns också dahlior som nådde mig till bröstet, och en vit påfågel som spankulerade omkring och lät sig fotas. 
 
 

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Visst är det härligt att få sommaren att kännas längre genom att utnyttja kvällar o helger!
Det är ju inte att slösa bort sin tid att bada!!! Tänk på att vi aldrig varit i Italien förut :). Vi ska ses en kväll så fort vi är hemma!!
Nu vill våra barn absolut till Capri. Vi åker till Amalfi senare idag. Hur åkte ni dit?
En annan fråga. Finns det offentliga badplatser där eller man betalar för att gå till alla stränder?
Vi var i Neapel igår o vägarna var så dåliga i stan o så mycket sopor överallt. Verkligen stor skillnad mot Gardaområdet.
Sedan hände en otrolig sak som jag berättar senare. Nu till utgrävningarna i Pompeji.
Stor kram.

2013-08-13 @ 08:26:44
Postat av: Karin Själv

Det finns offentliga badplatser insprängda lite här och där överallt vid italienska stränder, men oftast är det väl värt (tycker jag) att betala några hundra för tillgång till skugga, dusch, servering etc. Ofta är människorna på offentliga stranden inte så trevliga; tågluffare, trashankar, strandförsäljare etc. Capri är säkert kul! Obs att det finns en liten sittlinbana upp så man slipper klättra om det är jättevarmt. Själva orkade vi ju inget annat än att pusta i skuggan och det ångrar jag nu. Blå grottan=turistfälla, kan gott undvikas. Vi tog en privat liten båt från Maiori till Capri, supertrevligt, bokade via vår bästa strandservering Chioso Bar San Francesco i Maiori (kanske 20 min från Amalfi). Telnr 335.6611876, tycks även ha email chiososanfrancesco@gmail.com. Särskilt hustrun pratar bra engelska men han kan också. Hälsa från svensk familj med 3 döttrar varav en glutenfri i juni, tror nästan att han minns oss. Var impad av att de hade glutenfri pizza och pasta på ett så enkelt ställe. Och hemgjord limoncello...

2013-08-13 @ 09:03:03
URL: http://www.karinesmeralda.blogg.se
Postat av: Ingrid

Tack snälla Karin för alla tips!
Du har helt rätt. Vi såg någon liten offentlig badplats i Amalfi och den var full med fimpar överallt etc. Vi tog båten ut till en liten insprängd strand istället och där har vi haft en superfin dag och som vanligt har jag bränt mig lite som jag alltid gör första dagen i solen... Dock väldigt stenig strand. Malin önskar riktig sandstrand. Däremot var de lyckliga över turkost vatten och klippor att simma ut till som de kunde hoppa från. Det blir nog tyvärr inget Capri denna gång. Imorgon är det någon helgdag och svårare med transporter. Dessutom är L stressad med skolarbete, så hon och jag stannar nog på vårt väldigt mysiga familjehotell (ligger bara lite för högt upp på slingriga bergsvägar), medan de andra åker och solar och badar. Jag har en mysig trädgård där jag kan ligga och läsa medan L skriver en uppsats.
Igår kväll var vi på ett väldigt trevligt ställe där vi kunde både bada och äta. Vi körde någonstans och ringde på en knapp och så kom de med en minibil och körde ner oss till restaurang och hav. Tjejerna var livrädda i minibilen, men det var ju ingen fara.
Kramar från solen och värmen. Hörde att det inte är lika varmt hemma längre, så vi får njuta även om det är i övermått här :) .

2013-08-14 @ 23:12:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0