Lördag med skaldjur

24 augusti... 4 månader till jul men ändå med lite värme kvar i luften... och kräftskivetid!
 
Jag började dagen med att baka ett glutenfritt bröd - det är Sempers variant som vi får bland Katarinas glutenfria varor på recept (massor av mjöl, pasta, knäckebröd etc varannan månad för 120 kr - tacksamt då det är ganska dyrt att köpa i butik och sortimentet kan vara sådär) och det blir alltid lyckat.
 
 
Sedan har Malin tjatat under veckan, då hundratals plommon mognat samtidigt, att få sälja i plommon i påsar. Så jag hjälpte till att plocka och lägga i påsar och så satt vi upp ett stånd - Malin hade tid på sig innan lunch, för sen skulle det bli fotbollsmatch. Ganska snabbt sålde hon två påsar, men sedan inget mer... så jag delade ut till grannar som tidigare i veckan glatt tagit emot.
 
 
Jag förberedde också inför kvällens middag med kompisar, kokte lagen till en god plommonefterrätt som jag hittat i ICAs tidning:
 
 
 
Jag handlade middagsmaten på Ica Emporia - det blev fyra sorters skaldjur samt lite lax till skeptikerna (Katarina och Julia). Jag handlade färska räkor, havskräftor och två krabbor i fiskdisken, samt ett kilo vanliga djupfrysta kräftor. Havskräftorna var kanon! Och så klassikern västerbottenpaj till det, och surdegsbröd.
 
Räkorna (ja, färska är något helt annat än frysta!) hade jag till förrätten från AlltOmMat:
 
 
Den var god, men kanske lite onödigt pyssel med att skålla och dra av skalet på cocktailtomater... men snygg var den trots att den inte serverades i cocktailglas.
 
Havskräftorna fastnade inte på bild, de såg lite bleksiktiga ut bredvid sina kinesiska släktingar, men oj så goda! Malin som åt egenfiskade krabbor hos min kusin i somras, tyckte att hennes egna var godare än de köpta men pillade glatt ur köttet ur klorna, både på krabbor och kräftor.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0