Konsten att vara Kvinna

 
Jag ÄLSKAR den här boken! Den stärker mig väldigt i min under ytan feministiska läggning och jag har fått många skratt och dito uppenbarelser. Den är smart och rolig.
 
Jag ska nöja mig med två citat - du kommer genast förstå att du måste köpa ett eget exemplar. Och nej, du kan inte låna mitt, för först ska Julia läsa den och sen ska jag skicka den till min kompis Gunilla. Eller kanske att jag köper ett gäng av den och ger bort till alla jag tror ska gilla den (alla normala kvinnor alltså).
 
Caitlin Moran berättar om sin väg från överviktig olycklig tonåring, via kroppsbehåring och mens, sexism, osmarta beslut, en massa supande, rökande, drogande, till 35-årsåldern med både man, barn och jobb, abort och den här boken. Hon bjuder på feministiska och andra iakttagelser genom hela boken.
 
Ur kapitlet Jag är feminist!
 
Nu frågar ni er kanske: "Men är jag feminist? Jag kanske inte är det. Jag vet inte! Jag vet fortfarande inte vad det innebär! Jag är för trött och förvirrad för att kunna reda ut det. Den där gardinstången har fortfarande inte kommit upp! Jag har inte tid att ta reda på om jag är kvinnosakskvinna. Det verkar så jobbigt. VAD BETYDER DET?"
 
Jag förstår.
 
Och därför kommer här ett snabbtest. Stick ner handen i byxorna.
 
a) Har du slida? och 
b) Vill du bestämma över den själv?
 
Om svaret på båda dessa frågor är ja: Grattis! Du är feminist.
 
 
Saxat ur kapitlet Jag blir modeintresserad:
 
Hur kan vi då inbilla oss att högklackade skor är ett krav för den som vill vara kvinna på riktigt, trots att vi vet att det inte funkar?
// ... //
Är de högklackade skornas enda syfte att dra till sig männens blickar så att man får ligga? Nej, givetvis inte. Kvinnor går i högklackat för att de inbillar sig att bene ser smalare ut då, punkt slut. De tror att de genom att gå på tå slimmar ner benen från storlek 40 till 36. Fast så funkar det ju inte. Kan ni komma på nån mer som också har fläskiga ben som smalnar av till en smal spets? Just det: grisen.
 
En recension.

Kommentarer
Postat av: Li

Hahah, känner igen mig själv i det där med höga klackar :D Måste köpa! Förresten, Yarden och den andra boken du skickade mig har dykt upp i vårt flyttkaos, trodde att jag skickat ner dem till dig, men icke. Vill du ha tillbaka dem trots att det gått så lång tid? Kram Li =)

Svar: Hej Li, ja du kommer att gilla boken, tror jag. Nej, jag vill aldrig ha tillbaka böcker som jag ger bort :-) Ge helst vidare!
Karin

2013-08-01 @ 13:14:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0