Äventyrsmorgon

 
 
Sedan sommarkorten gick ut (15 aug) har jag inte åkte kollektivt så ofta - jag har cyklat ett par gånger och kört bil för det mesta, buss någon gång. Med sommarkorten är det så skönt att man aldrig behöver lösa biljett, utan visar bara upp kortet om kontrollanten dyker upp. Så man kan säga att jag har kommit av mig lite.
 
I morse cyklade jag ut till Hyllie, parkerade som vanligt i cykelgaraget och hann se att 07.09-tåget stod inne. Rusade ner för trapporna medan jag övertalade konduktören att hålla tåget till mig, vilket hon snällt gjorde, slog mig ner i tom och sval vagn, öppnade en ny lovande bok, dörrarna stängdes, och vips, kom jag på det - jag hade glömt att lösa biljett! Boten är 1000 kr... men jag sökte upp den snälla konduktören och sa som det var - hon lät mig gå av på Triangeln för att lösa biljett där. För att hinna med nästa tåg fick jag rusa upp för 3 trappor och sedan ner igen med nyköpt biljett, var nu svettig i min premiärdag med (linne)jacka. 
 
Nästa tåg kom meddetsamma, men det var smockfullt och dessutom "mjölktåget" som stannar i Burlöv, Åkarp, Hjärup. Jag fick (nätt och jämnt) plats bredvid en tjock tonårspojke, som när han gick av exponerade skinkor i nerhasade joggingbyxor. Alltså, jag har lärt mig att tolerera att se färgglad kalsongkant ovan jeanslinning, men detta var av en annan kaliber. På mjölktågsstationerna kliver ofta lite mer lantisaktiga passagerare på, t ex idag en kvinna i min ålder i mintgrön nylonspetsklänning och en del annat att önska av klädstileln. Hon passade på att nyttja pendlingstiden att ringa hem och väcka barnen. Jag är säker på att det först var till en yngre son, av lena rösten att döma med förmaningar om att inte glömma det ena och det andra. Och sen nästa samtal, med mycket mer bestämd röst, som jag tolkar det, till hans storasyster.
 
Sedan fick jag för en gångs skull vänta lite på gula bussen på Lund C som tog mig till Ideon, så klockan var 8 när jag kom fram trots min tidiga start. Och hela dagen har gått i racerfart - jag t o m missade godisbuffén som vi har på fredagar.
 
Men nu har jag även åkt hem, med biljett redan från början, och det gick friktionsfritt. Jag har hunnit läsa 4 kapitel i den nya boken som säkert recenseras sen. Jag stannade till på Ica Emporia och plockade upp deras helgmiddagskassar dessutom, så nu ska jag lägga sista handen vid festmåltiden.
 
Även denna helg väntas bli maxad med trevligheter!
 

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Underbart roande vardagsreportage. Ler :) !
Trevlig helg!

2013-08-30 @ 21:29:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0