Sandmannen och Glasklart

Jag har avslutat två böcker nästan samtidigt, då den ena var i vanlig pocket och den andra hörbok.

Båda är spänningsromaner och ingen är stor litteratur; ändå är underhållningsvärdet betydligt högre i Sandmannen än i Glasklart.
 


Jag har tidigare störtgillat Karin Wahlbergs böcker men de blir mindre läsvärda för varje bok i serien. Blocket och Sista jouren som var några av de tidigare böckerna tyckte jag om. I Glasklart kunde jag ha sluppit åtminstone 100 sidor. Och ganska snart visste jag hur det skulle sluta.
 
 
Sandmannen är den fjärde boken av Lars Kepler och de (makarna Ahndoril bakom pseudonymen) håller stilen med fantastiskt spännande läsning men med lite frosseri i makabra detaljer och i sexuellt våld. Överraskningar in i det sista! Jonas Malmsjö läser mycket bra. Jag har haft sällskap många timmar, framför allt under cykling.
 
Jag kommer utan tvekan att lyssna till nästa Kepler, men tvekar på Wahlberg.
 
 

Kommentarer
Postat av: Victoria

Gillar du Malmsjös läsning alltså? För mig är det en nackdel, tycker att han har konstigt tonfall och börjar jag störa mig på det får jag ta en paus innan jag kan lyssna vidare. Framför allt i början av en bok, innan jag har kommit in i den ordentligt. Men Keplers böcker är ju riktiga bladvändare, perfekt som sällskap när man motionerar!

Svar: Jepp, eller så har jag vant mig. Jag trivdes med honom. Annars vill jag, som du vet, helst bara lyssna till Katarina Everlöf.
Karin

2013-04-07 @ 11:30:50
URL: http://tojis.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0