Little Bee

 
Så bra, så sorglig, så ärlig. Emellanåt också rolig.

Det finns inte något som är svart eller vitt, gott eller ont, i den här boken, och det är nog det jag gillar särskilt mycket. Ibland är det så enkelt att fatta sympati för någon och antipati för någon annan. Här har alla människor dåliga och goda sidor.
  
Little Bee är flykting i Storbritannien och kommer från Nigeria. Hon har ett slumpartat möte med ett engelskt par som enda möjliga punkt i London, och lyckas söka upp dem. Inget är dock som förväntat.
 
Det finns många bra iakttagelser, t ex:
 
"Dessutom var jag glad, för det var så många år sen jag senast gav mig ut på ett äventyr.
 
Vad är ett äventyr? Det beror på varifrån man startar. Små flickor i ert land, de gömmer sig i mellanrummet mellan tvättmaskinen och kylskåpet, och låtsas att de är i djungeln med gröna ormar och apor omkring sig. jag och min syster, vi brukade gömma oss i en glänta i djungeln med gröna ormar och apor omkring oss, och låtsas att vi hade en tvättmaskin och ett kylskåp. Ni bor i en värld med maskiner och drömmer om saker med bultande hjärtan. Vi drömmer om maskiner, för vi inser vad bultande hjärtan har gjort med oss."
 
bra recension

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Låter verkligen jättebra och bara ordet Storbritannien finns med så är jag fortfarande fångad direkt.
Det känns väldigt bekant med den här boktiteln, men jag vet inte var jag skulle ha hört den och jag känner inte igen att jag hört en beskrivning av den här handlingen....
Tänker på er inför morgondagen.
Varma hälsningar och kramar.

2013-05-01 @ 21:45:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0