Lördag i bild

Lite av varje har jag hunnit med idag, och passat på att fota... så här kommer lördag i bild, och med lite text också.
 
Tidig uppstigning som alltid; idag hade jag nog kunnat sova lite längre om inte Malin hade börjat garpa. Frukost och morgontidning, skönt.
 
Sen var det dags för tvättberget, dvs ren tvätt att vika:
 
 
Jag passade samtidigt på att producera lite nytt till nästa tvättberg, genom att köra några maskiner tvätt...
 
Sen plockade jag in krukväxterna som har varit på sommarförvaring på altanen - som tack för det hade både novemberkaktusar, orkidéer och porslinsblomman friska gröna blad och många nya knoppar. Vissa hade nog uppskattat en omplantering, men det händer inte värst ofta här.
 
 
Peter tog en cykeltur i blåsvädret och kom hem lagom till Malins fotbollsmatch - det var hemmamatch och Malin fick som önskat stå i mål andra halvlek. 
 
 
Hon höll tätt och matchen slutade 1-0. På Hyllie IP blåser det alltid - idag extra mycket - sträckta fina flaggor i bakgrunden - men när man låg ner på gräset och solen tittade fram var det riktigt skönt. Förträffligt nog kom serveringen ut med en kärra med kaffe och annat fika - man vill ju inte lämna händelsernas centrum för att gå till klubbhuset.
 
En snabb matbit hemma; sen var det dags att hjälpa föräldrarna med lite flyttförberedelser - det mesta sköter de på annat vis men idag flyttade vi några bokhyllor till det nya stället. Här klättrar Malin på släpet utanför huset som nu är sålt, där de (och till en början även jag och mina bröder) bott sedan jag var 10 år.
 
 
Hyllorna skulle stå i gillestugan i källaren och det visade sig att det smartaste var att putta in dem genom de stora källarfönstren som man kunde lyfta av helt och hållet. 
 
Efteråt körde Peter hem för att förbereda sig för sin Australienresa imorgon (stryka lite, tror jag) medan jag och Malin stannade på kaffe. Sen promenerade jag och Malin hem, skönt faktiskt.
 
Till kvällsmat var det hämtpizza för resten av familjen och jag får då istället "grillspett minus pommes plus feta" - min standardbeställning. Lika gott varje gång, faktiskt!
 
 
Till slut blev det kortspel och jag hann precis vinna i Plump innan Julias kompisar drällde in för filmkväll.

Kommentarer
Postat av: Ingrid

VILKEN BRA lördag! Både produktiv och kul!
Jag visste inte att dina föräldrar skulle flytta. Har det valt mindre hus eller lägenhet. Ständig diskussion hos R's föräldrar.
Australien låter ju helt fantastiskt! Gissar att det är jobb, så jag hoppas att han får chans att se något mer än ett kontor...
Här har vi haft helggäster, så det är tvätt som gäller här också. Igen. BILDER är jättekul :) . Kram.

2012-09-10 @ 09:39:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0