Blockflöjt och glömska

Nu är lilla Malin andreklickare och som ett brev på posten mejl i inkorgen blir man då också blockflöjtsspelare. Ni som har haft småungar eller varit det själv här i Malmö vet att i praktiken är blockflöjten inträde till övriga musikkurser i kommunala musikskolan.
 
Det fina med blockflöjteriet är att det brukar vara på den egna skolan, i anslutning till skoldagens slut vid 14, så inga lämningar och hämtningar behövs. Så också för Malin, som missade sin första lektion förra fredagen på grund av sjukdom men som nu äntligen fått börja.
 
Vad jag hade glömt: först och främst var Julias och Katas flöjter fanns - vi hade några stycken ett tag (varav vissa dömdes ut då barnens moder bitit i munstycket när hon var åtta år). Så vad gör man då? Funderar över andra med något äldre barn som blivit klara med blockflöjten - intresset brukar vara 2 eller max 4 terminer. Sagt och gjort, snälla Åsa hade en över som vi fick överta. Så far so good. 
 
Blockflöjtsböckerna kunde Julia däremot snabbt hitta - rätt bok men fel upplaga fanns (grönt omslg istället för blått). Givetvis skickade jag med Malin den, men det blev fel - i Julias bok kallades B för H och så saknades någon visa. Jag sa Malin redan nu kunde lika gärna lära sig nu att B=H i notsammanhang att vi kunde kopiera de saknade sidorna från en kompis. Men det ville absolut inte Malin, hon ville ha den rätta boken. Jag förstod att detta var viktigt, så efter att först ha kollat Åsas version har jag klickat hem en egen (inte ens en begagnad). 
 
När jag berättade detta för Malin blev hon väldigt lättad, och det visade det sig att jag hade glömt en annan sak: vilket bostadsområde vi bor i. ALLA de andra klasskamraterna hade exakt likadan låda till sin flöjt och exakt likadan putsduk och exakt likadan ny bok, dvs alla de andra hade fått en helt ny flöjt och en ny bok, för 800+200 kr... ingen annan kör begagnat. Samma aha-upplevelse som när klassen 2 ggr ska åka skridskor och vissa barn plockar upp skrillor med packpappret kvar inuti. Vad händer med alla urvuxna skridskor och flöjtar när barnen slutat spela? Går de på tippen eller??? I så fall är det inte klokt! Är det ingen som har kusiner att ärva från, eller lite äldre ungar i grannhusen? Jag påminde Malin om vilken tur hon hade som hade en avvikande ask till sin flöjt - lätt att känna igen ju!
 
Till sist, jag hade också lyckats glömma hur ihärdigt åttaåringarna här hemma alltid har övat på sin flöjtläxa, och hur det låter...

Kommentarer
Postat av: fru C

I vår kommun verkar de ha skippat blockflöjten, och vi som har två kompletta i gömmorna... Men de har haft öppet hus på musikskolan och sedan dess vill sonen spela trummor och dottern fiol alternativt cello. Märkligt nog, eller kanske tur, så har vi inte fått någon återkoppling på deras anmälningar till nämnda instrument.

2012-09-08 @ 12:25:59
Postat av: Victoria

Tänker på ena kollega vars en dotter spelar afrikansk trumma och den andra cello.

2012-09-08 @ 13:22:18
URL: http://tojis.blogspot.com
Postat av: Ingrid

Underbart inlägg!!! ALLA våra tre har missat blockflöjt. Det är nästan så att jag är besviken :) . HÅLLER med dig om det HEMSKA slöseriet!! Jag gillar ju INTE att kassera ok saker. Bra att du står på dig, barnen har igen det längre fram.
Har förstått att det här med B & H är nytt, har också stött på det på flera ställen. Det är ju logiskt, men har ju varit ologiskt i alla tider, så VEM VEM VEM har haft makten att plötslit ändra detta H??? Jag är verkligen otroligt nyfiken på hur den diskussionen har gått!!!

2012-09-10 @ 09:35:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0