Palme

 
Äntligen har jag fått se filmen om Palme! Jag hade sparat mig tills min bror kom på besök från USA, för jag trodde att han skulle gilla den också. Det gjorde han, och det var kul att gå på bio ihop.
 
Jag inser hur politiskt ointresserad jag var på den tiden, för jag hade inte alls koll på de politiska händelserna... det var mycket roligt att få se de olika tidsdokumenten som bilder och filmklipp stod för. Också kul att höra de gamla vännerna ge sin bild av Palme och hans gärning. Det blev blixttyst i biosalongen när Anna Lindhs tal från Palmes begravning visades, som avslutning på filmen... Det var ett fint porträtt och en sevärd film, helt som dokumentär.
 
Aldrig ska jag glömma hur jag fick veta om mordet... jag var i USA och gick på high school. För en gångs skull såg jag TV-nyheterna hemma i värdfamiljens soffa, och när slutsignaturen för nyhetssändningen gick, bröt en reporter in och rabblade i högt tempo "The prime minister of Sweden, Olof Palme, has been assassinated, good night!". Jag tänkte, vad sa han? Kan det vara möjligt? Nästa dag i skolan beklagade flera lärare sorgen och undrade om jag behövde ta ledigt ett par dagar... så kändes det inte alls.

Kommentarer
Postat av: Li

Jag vill också se denna dokumentär! Hoppas att jag får med Jonas =)

2012-10-18 @ 12:24:09
URL: http://li-amadeus.blogspot.com
Postat av: Ingrid

Ja, man får verkligen backlash-känslor varje gång Palme-mordet kommer på tal! Denna vill jag också se. Kul att läsa att ni uppskattade den.
VAR skrev du om Momo och kampen om tiden....? Jag har för mig att du skrev att du läste den med Malin, men hittar inte inlägget här i bloggen. Vill bara minnas att du tyckte den var så bra och att jag nu inser varför dina tjejer är så verbala och intellektuella som de är! Jag lyssnar på den med Johan nu och tycker den är avancerad för honom och han är DUBBELT så gammal som Malin. VÄLDIGT många sidospår och historier längs vägen... Fast han gillar den. Det kanske bara är jag som tror att den är svår för honom, för att jag själv blir lite trött på en del sidospår..... Vi ses på torsdag har jag förstått!! KUL! Kram.

2012-10-21 @ 08:42:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0