The Hunger GamesBiodags!

Igår såg jag och Peter på bio! Kata hade 15-årsparty och vi skulle hålla oss undan.
Både Julia och Katarina har läst alla böckerna om Hungerpelen, och tycker att de är superbra - jag har inte själv hunnit med dem, så perfekt att ta filmen utan risk att bli besviken om boken skulle vara bättre, som det så ofta är.

Filmen, 2:22 lång, gick onödigt sent, 21.10, för en som vaknar 06 om morgnarna men jag stärkte mig med en dubbel espresso precis innan. Frågan är om det hade behövts... Det var spänning från början till slut! Det var också en snygg film, vilket jag gillar! Jag var särskilt imponerad av hur fint de gjort framtiden utan att det verkar löjligt som i många SF-filmer. Det var riktigt bra underhållning och sen att logiken inte höll till 100% gör mig ingenting. Jag gillar moraliska frågor också... Men 11-årsgränsen... undrar om inte många 11-åringar mår rätt illa av en sån här film?

Jag tänkte en del på all förnedrings-TV och realityshower som i The Hunger Games tagits ett steg längre... själv har jag nästan helt slutat att se på TV just för att jag dras till programmen som en spya på gatan - tittar fast jag inte vill se. De frågorna kom upp (litegrann) i filmen också - om ingen hade tittat, hade det här kanske upphört?

Recensionen i Metro , sista stycket, pekar på en del av de tankar jag själv bär på nu...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0