Renovera lite

Peter och jag har en specialitet; det är att boka in målning inne eller i skugga när det är pangväder. Det började vårt första år i huset - vi flyttade in i mars, och till Kristi Himmelsfärd målade vi om det vi hade som sovrum då; det stora rummet uppe som nu är delat och är Julias och Katas rum. Vi drog ner tapet, spacklade, vävspände på snedväggar med otroligt dåligt resultat, sen målade vi med färg, som när den torkade blev brunprickig, och fick måla om alltihop igen... allt medan det var 25° ute och gassande varmt under snedtaket. Gravid var jag också. Sedan blev hela sommaren urusel och det regnade 4 veckor i sträck när vi hade semester. Som vi grämde oss att vi inte hade njutit lite den där första fina helgen!

Och skratta gärna åt hur vi betedde oss sommaren 2010.

Så igår, efterlängtad sommarvärme - då stod jag och målade i sovrummet (här nere denna gång). Vi har aldrig målat där (och vi har bott i huset i 19 år), men nu gjorde jag slag i saken, då vi skulle lägga om golvet. Det ursprungliga andas 70-tal på mer än ett sätt - gulaktig träimitation på plastmatta - väldigt sunkig nu och släppte dessutom från underlaget. Eftersom golväggaren skulle komma idag, var det ju smart att måla när man inte behövde skydda golvet och listerna var borta. Samtidigt ville vi vänta så länge som möjligt för att sova i andra sängar så lite som möjligt (jag i Julias; Peter i bäddsoffa). Just det, hade det inte varit för Julias stundande hemkomst kanske det hade dröjt ännu längre... nu ville vi passa på medan det fanns en extrasäng.

Nog för att det var solkigt på väggarna, men när vi drog fotlisten blev vi varse att vi ändå hade haft tur - orginaltapeten var i alla fall övermålad!


Och här, sköna syn som mötte mig när jag kom hem:


Nu skulle jag vilja ordna ett stilettklacksparty så att jag var tvungen att byta alla golv i huset!

Kommentarer
Postat av: Victoria

Gör´t! Jag offrar mig gärna i klackar en kväll för din skull. Ibland får man ta en för laget.

2012-05-21 @ 21:38:59
URL: http://tojis.blogspot.com
Postat av: Catharina

Så skönt att läsa att det är mer än vi som inte renoverar så ofta. Vi har bott i vårt hus 11 år nu och inte gjort någonting, vilket många tycker är konstigt... Vi känner inte behov av att göra något nu heller, men känner att vi behöver sätta i en dörr i ett valv och det kommer att föra mer jobb med sig...Ert rum ser jättefint ut! Jag förstår att ni var glada att inte ha den tapeten framme ;o)Kram Catharina

2012-05-21 @ 22:13:47
Postat av: Ingrid

SÅ fint med nya golvet!!! Jättekul med bilden på den gamla tapeten. Kan bara gissa hur det såg ut när den täckte HELA väggarna :) .

Kul att få så fint hemma! Skönt att se att du ändå sedan haft chansen att också njuta av det fina vädret!!

Allt bra här men har haft två sjukt intensiva veckor. Idag är sista dagen med amerikanskt besök. När de har åkt imorgon bitti ska jag vila... Kram.

2012-05-25 @ 13:04:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0