Örnen har landat

... eller åtminstone Julia!

På avsatt tid (vid 23.30) landade hon och vi fick förstås vänta en stund i ankomsthallen. Väntade gjorde också ett stort danskt sällskap, i flera generationen, med massor av danska flaggor, blommor, banderoll. Vi förstod att de också skulle ta emot en som varit borta länge, och det var nästan så att vi ångrade oss att vi inte hade våra svenska vimplar med oss. Kata och Malin var ganska uppspelta och särskilt Kata lite överspänd (som hon har längtat!), så när danskarna rullade upp sin banderoll och det stod "Velkommen hjem, Julle!" började hon nästan gråta - vadå, ska de hämta vår Julia?! (Vi kallar henne Julle ibland här hemma).

Men först av utbytesstudenterna kom vår Julia, trött förstås, och det blev nog ett emotional overflow - så många tårar, så att danskarna nog trodde att vi hade sorg. Men vi hämtade oss, och åkte hem tillsammans. Julia var sig lik, glad och uppspelt, och delade div anekdoter med oss, t ex att hon aldrig ätit middag vid ett middagsbord under utbytesåret utan endast i tv-soffan. Vi försökte trumfa med förbättringar vi gjort i huset sen hon reste (inte så många...).

Nu har Julia finfint nog sovit sen 01, jag och Peter känner oss som att vi har baksmälla redan innan festen börjat - trötta och lite slitna. Peter jobbar halvdag idag; Kata och Malin har fått ledigt från skolan. Julle står i duschen och sen blir det nog frukost i trädgården tillsammans innan jag kastar mig över partyförberedelserna.

Iakttagelse: När jag såg Julia komma där i gången, hel och levande och tillbaka, var det som en rent fysisk lättnad, som att jag först nu kunde dra ett riktigt djupt andetag. Jag gissar att oro och saknad lurat under ytan hela det gångna året.

Kommentarer
Postat av: Victoria

Jamen jösses, det är ju så att även jag blir lite tårögd när jag läser. Skönt att ha hela flocken samlad igen! Hoppas ni får en riktig toppenfest, verkar vara bra planerat väder iaf.

2012-05-28 @ 09:22:03
URL: http://tojis.blogspot.com
Postat av: Lotta

Vilken härlig läsning! Skönt för er att ha Julia hemma igen. Hoppas ni får en bra dag och kul fest!Välkommen hem Julia!

2012-05-28 @ 11:04:44
URL: http://kulomedelbums.blogspot.com
Postat av: Ingrid

Jag börjar gråta bara jag läser detta :) !!!! Såklart det är HELT fantastiskt att ha Julia hemma igen och precis som du skriver så trycker man säkert undan sin oro, men den finns där. Det skulle inte gå att släppa fram den hela tiden, då skulle du inte få något gjort över huvud taget.

Blir spännande att höra hur länge tjejerna är glada att se varandra, ha ha :) . Vardagen brukar kommar fortare än man anar. TYVÄRR!

Lustigt med "Julle"-skylten!

2012-06-01 @ 14:41:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0