Änglarnas svar

 
 
Premiärläsning i Letto! Jag ger läsplattan högsta betyg vad gäller det praktiska - så skönt att låta den glida ner i handväskan... och toppen att kunna göra markeringar och lägga in bokmärken. Läsupplevelsen är inte lika bra. Jag tycker att texten ibland är lite "smutsig" - det blev lite bättre efter att jag ändrade till en mer batteriförbrukande inställning att refresha varje gång man byter sida. Men jag är inte 100% nöjd - har väl blivit bortskämd med hur klart och fint allt ser ut på alla Appleprylarna.
 
Men boken! Vilken bra bok! Det var ett pussel som lades genom hela boken och först på sista sidan fick man hela bilden klar för sig. Jag lånar beskrivningen av intrigen på Kulturdelen:
 
 
Året är 1945. Den unga polska judinnan Hanna Zylberberg kommer efter krigsslutet till Sverige med de vita bussarna, direkt från koncentrationslägret Ravensbrück. Hon är svårt medtagen, sjuk och undernärd, hon har förlorat sitt barn och alla i sin familj. Men hon överlever, åtminstone kroppsligen. Hanna utbildar sig till barnsköterska och får via en god vän kontakt med en ung stockholmsfamilj i karriären, som just behöver en barnflicka till sin tvåårige son. Gentemot familjen förhåller sig Hanna stillsamt tillbakadraget. Hon har heller inget eget umgänge. Men hon knyter omedelbart an till lille Andreas, som blir förtjust i henne och snart tyr sig mer till Hanna än till föräldrarna. Som barnflicka är hon en skatt. Hon älskar den lille pojken som om han vore hennes eget barn och tar allt större ansvar för honom, även på sin lediga tid.
Men idyllen får ett abrupt slut när fadern i familjen inte längre kan dölja att han känner sig starkt dragen till Hanna – och hon till honom, även om hon bestämt avvisar varje tanke åt det hållet. Det kommer till en kris. Ultimatum ställs, Hanna får sluta sin anställning och försvinner för en tid ur familjens liv. Tills en dag...
 
Och på torsdag ska den avhandlas på bokklubben, i sällskap med en stenugnsbakad pizza på Vespa i Västra hamnen!
 

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Den måste jag läsa!!

2012-07-05 @ 10:27:49
Postat av: Anna Helander

Jag blev inspirerad av dig till att äntligen testa att läsa en bok i ipaden. Jag trodde att jag skulle föredra en "riktig " bok men jag tycker det är suveränt! Nu har jag dessutom lånat min första bok från biblioteket till läsplattan! Det var otroligt smidigt! Kommer låna många böcker så framöver. Vilken värld vi lever i liksom
... I kontrast till den oerhört fängslande boken - Änglarnas svar.

2012-07-05 @ 13:23:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0