I ekorrhjulet igen

Hur knasigt är det inte att börja jobba igen när det äntligen blir sommar?? Jag är så glad att jag tog bondpermis (dvs en semesterdag mer än planerat) igår och åkte till fina Åhus och hängde med kompisar från grundskoletiden. Förutom härligt väder var det fullservice med skjutsningar, god mat, härligt bad och trevligt sällskap.
 
Jag var nöjd med att cykla till och från Lund; hann dessutom med en spaning: idag var det cabbarnas och flygfänas dag. Det vimlade av båda sorter i eftermiddags.
 
När jag kom hem hade familjen just kommit hem från Sibbarp men hade ändå hunnit få god mat på bordet - utmärkt när man behövde ny energi på studs!
 
Att vara tillbaka på jobbet gjorde förresten mindre ont när det kom ut en save the date för konferensresa i januari. Resmålet är inte offentliggjort ännu men en säker källa sa att det inte kan vara annat än ett varmt ställe. Jag hade inte tackat nej till Cancun en gång till...
 
Förresten ska jag bara springa i ekorrhjulet denna vecka och nästa, sen är det lite semester igen!

Fullmatad semestervecka

Jag har inte haft tid med att varken blogga eller uppdatera på andra ställen på internet på sistone, eller kanske har jag haft tid men valt annat... skönt på sitt sätt. Så det här blir ett långt upphämtningsreportage!

Jag har varit väldigt social, både inom och utanför familjen och det är det sköna med semester, att varenda dag kan bli en umgängeskväll oavsett veckodag... Den här veckan var den enda då både Peter och jag har semester på hemmaplan så vi ville hinna med en del.
 
På måndagen var vi mest hemma och fixade lite kring huset, och så åkte Kata och jag till stan och fick hennes iPhone utbytt (vilken service! Klart på några timmar och hon fick en helt ny enhet då hennes inte kunde ansluta till nätverk längre), fikade på Lilla Kafferosteriet och jag reashoppade lite på Masai. Kata fick ett par jeans och en bikini.
 
I tisdags åkte vi till Tivoli alla 5, och fick med en liten kompis till Malin också. Stortjejerna gick för sig, och jag och Peter med Malin och Gustav. Det var rätt mycket folk och långa köer men ändå en väldigt trevlig dag. 
Malin och Gustav roade sig utan problem när det var väntetider
 
De ville åka allt! Här kom de i ett annat tåg än mig och Peter men det var inga problem.
 
Älskade sockervadd!
 
Vi åt lunch på Hard Rock Café - inte billigt precis men skönt att komma ifrån nöjesfältet en liten stund.
 
På kvällen stupade vi alla ganska tidigt!
 
Och det var bra, för på onsdagen gick turen till Falsterbo - ytterligare en dag då alla 5 var på samma plats - lite ovanligt! Men där fanns min kusin med familj, och lite oväntat kunde man gå till stranden och t o m bada!
 
Bild på lagom avstånd för att inte genera någon... på den här plätten har vi legat i alla tider - min kusin Nillan och jag tillsammans med vår mormor och morfar, med våra föräldrar, och nu, med våra egna familjer...
 
På kvällen kom Victoria och Fredrik och drack vin och åt lite lite tilltugg.
 
På torsdagen åkte Peter och Malin till våra Sigtuna-kompisar på Österlen redan på förmiddagen, jag stannade hemma och fixade lite på sommarens ToDo-lista. Vid 17 kom min kompis Pernilla med sin dotter och hämtade mig, Kata och Julia till picnic-konsert på Kronovalls slott - Laleh! Det regnade bara lite då och då och vi hade det riktigt mysigt tillsammans. Förbandet Ed Hardcourt var lite segt, men Laleh var bra!
 
Lånad bild!
 
De jobbade mycket med coola ljuseffekter på scen samt släppte upp massor av thailändska lyktor - bidrog till en särskild stämning när mörkret föll!
 
Efter konserten blev jag snällt nog avsläppt hos kompisarna där Peter och Malin redan var, och så körde Pernilla hem Julia och Katarina till Malmö. 
 
Vi sov skönt i gäststugan och nästa dag blev det lång frukost/brunch ute i solen på trädäcket, sen en promenad till stranden och riktigt sköna timmar på Rörums strand vid Knäbäckshusen och kallt bad.
 
Lånad bild igen men från precis rätt plats
 
När det kom oroväckande moln gick vi hem igen och lagade lunch - grillade tupp- och kycklingkorvar med nypotatissallad, och hade mysigt tillsammans... Efter kaffet var klockan plöstligt 17, och efter en stund i eftermiddagssolen packade vi ihop och körde hemåt. När vi kom hem tog jag ett bad för att bli av med all sand som fanns överallt, och sedan smorde jag in mig, pysslade om fötter, lackade naglar medan jag slötittade på Morden i Midsomer...
 
För att vara världshistoriens sämsta semesterväder har vi ändå lyckats både bada och få lite solbränna.
 
Idag ska vi klippa häckar, tvätta massor av tvätt och kanske ta ett dopp om vädret bättrar sig. I kväll är det träff med tullartjejerna med respektive (händer inte varje år minsann!) och sen har jag snackat mig till en extra ledig dag på måndag... på söndag em åker jag och Pippi och hälsar på en gammal skolkamrat i hennes stuga. Men sen ska jag faktiskt jobba lite innan det blir Frankrike-resa om 2 veckor.
 
 
 

Konfirmation

Igår var det Katarinas konfirmationsdag! Det var en fin dag och en mycket bra gudstjänst, där man förstod att ungdomarna verkligen på djupet pratat igenom de stora frågorna i livet. Konfirmationsgruppen var uppdelad på två; en kl 11 och en kl 14 - vi hade 14 och det passade fint för att bjuda på tårtkalas efteråt. Alla konfirmanderna uppträdde på något vis och Katarina sjöng duett med en annan flicka. Prästen sa många kloka saker om kärleken och påminde ungdomarna om att oavsett vad som händer, skulle de veta att de alltid var älskade av dem där hemma och av Gud.
 
14-15-årsåldern är ju härlig med fantastiskt vackra ungdomar som bara precis börjat nosa på vuxenlivet.
 
Mest är det Julia som har fotograferat nedan!
 
Vår söta Katarina i kyrkan
 
 
Utanför med farmor och pappa
 
Hemma bytte Katarina om till sina nya höga skor. Lägg märke till var hennes knän och midja är jämfört med Peters!
 
 Såhär ser skorna ut på Katarinas hylla
 
Svärfar, Julia, Far, Mor, Katarina (i de höga skorna), jag, Malin och svärmor - roligt att alla vara samlade!
 
Collage från påföljande kafferep
 
 
Vi hade köpt 2 mindre konstglas som present - var nog inte helt mitt i prick, tyvärr... själv tycker jag att de är superläckra

Läsa, läsa

Alla de här nya sätten att läsa göra att jag har för många böcker igång!
 
Jag har 6 böcker gång just nu. Jag medger att det är åtminstone 2 för många.
 
 
Eld - Har jag köpt på bokrean och kom halvvägs men har nu lånat ut till Julia som tyckte att Cirkeln var så bra. Jag hade ju annat att läsa, så OK.
 
 
Moderspassion - av en av de bästa författare jag vet - Maj-Gull Axelsson - hon förnekar sig inte. Den har jag i lurarna när jag långcyklar - var ett tag sen sist men jag vill höra vidare så snart som möjligt!
 
 
Mitt himmelska kramdjur av Katarina Mazetti - har jag lånat på jobbets bibliotek där alla som vill kan lämna och låna böcker. Den är inte jättebra men hon skriver ju så roligt! Ligger på nattygsbordet.
 
Den sista akten - följde med vid köpet av Letto-läsplattan. Ganska bra.
 
 
Radhusdisco - har jag köpt på Adlibris till Letton - nu blir det nästa bok i bokklubben så trots att jag påbörjat den tänker jag inte fortsätta förrän lite senare, så att jag har den färsk i minnet när vi ses. Verkar kul och intressant - en barndomsskildring från 70-talet. Nu har jag blivit varse att jag kunde ladda hem den gratis från biblioteket.
 
 
Mandelkärnan - åh vilken bra bok!! Jag har laddat hem den från biblioteket till Letton och då har man den i 28 dagar. Det stressar mig lite att se hur dagarna tickar ner, så denna får nu prio ett!
 
 
Så, man får väl prisa det dåliga semestervädret som uppmuntrar till läsning! Men det fina med Letto är att den går bra att läsa på i solen... just idag låg jag en stund på mage på altanen och njöt!
 
 
 
 

Framsteg

Såhär ser ett nytt lånekort ut, för er som undrar
 
Eftersom min mor var bibliotekarie var jag väldigt bortskämd som barn vad gällde böcker. Jag behövde aldrig låna själv utan Mor tog med hem det senaste och bästa av allt. Ville jag någon gång ha något annat brukade jag kunna låna på hennes kort.
 
Men jag HAR haft ett lånekort, det har jag! Idag städade jag 2 lådor för att kunna hitta det. Jag visste exakt hur det såg ut - den där gubben som är byggd av böcker (ett konstverk). Men det lät sig inte hittas.
 
Anledningen att jag ville ha det, var för att testa att låna böcker till Letto... jag hade hört att en kompis lånat till sin iPad så jag ville såklart inte vara sämre. Dessutom berättade hon att vår nästa bokklubbsbok fanns att låna (jag har redan köpt den), men det kan absolut bli ett tema.
 
Så idag är jag lite stolt! Jag har
  • besökt ett bibliotek IRL
  • skaffat ett lånekort
  • tänkt och tänkt och tänkt tills jag kom på mitt Mac-ID som man behöver när man installerar nya program
  • installerat Adobe Digital Editions
  • registrerat ett Adobe ID
  • koppat in Letton till datorn
  • lånat hem 2 böcker (Mandelkärnan av Inger Alfvén och När skönheten kom till Bro av Anna Jansson)
 
Vad säger ni om det?
 

Semester

Ojoj, vad man njuter av semestern! Eller?
 
Ska det här föreställa semesterväder?? Va?


Försöker att ignorera höstrusket där ute... och prisar mig själv för igår, då jag passade på att bada i havet 2 gånger, och för att jag cyklade omkring, hängde på lekplatser och på Sommarlovsbåten i linne (urringat bak) så att jag lite solsveda på ryggen idag som minne av den där fina dagen.

Idag har jag betat av några av regnväderssysslorna på to do-listan, t ex tagit Malin till optiker (hon slipper glasögon ett tag till), bistått med PC-support till svärmor, ringt lite samtal som skulle ringas. Dessutom har jag fixat lite med hyrbil och annat inför riktiga semestern, till Frankrike - tack och lov att den är bokad!!

Festen i lördags då? Den blev riktigt lyckad och det fanns gäster kvar till 03. In i det sista velade vi om att sitta inne eller ute och lät gästerna bestämma. Det blev ute, och det var där vi var precis hela kvällen. Den vodkamarinerade vattenmelonen blev en flopp (spriten låg i en pöl på botten av formen som melonen vilade på) men fördrinkarna (strawberry margaritas) blev en flipp!
 
 
Hur har ni andra semesterfirare det?

Partyförberedelser

Jag har visst fullt upp...
 
 
 
Och då har jag inte ens börjat med maten, för de där jordgubbarna ska inte ätas utan drickas... eller, jo, jag har lite kyckling på tining så lite har jag ju börjat!

Onsdagsbilder

Nåja, inte vilken onsdag som helst...
 
 
 
 

20 år senare...

 
... faktiskt värt att skåla för!

Änglarnas svar

 
 
Premiärläsning i Letto! Jag ger läsplattan högsta betyg vad gäller det praktiska - så skönt att låta den glida ner i handväskan... och toppen att kunna göra markeringar och lägga in bokmärken. Läsupplevelsen är inte lika bra. Jag tycker att texten ibland är lite "smutsig" - det blev lite bättre efter att jag ändrade till en mer batteriförbrukande inställning att refresha varje gång man byter sida. Men jag är inte 100% nöjd - har väl blivit bortskämd med hur klart och fint allt ser ut på alla Appleprylarna.
 
Men boken! Vilken bra bok! Det var ett pussel som lades genom hela boken och först på sista sidan fick man hela bilden klar för sig. Jag lånar beskrivningen av intrigen på Kulturdelen:
 
 
Året är 1945. Den unga polska judinnan Hanna Zylberberg kommer efter krigsslutet till Sverige med de vita bussarna, direkt från koncentrationslägret Ravensbrück. Hon är svårt medtagen, sjuk och undernärd, hon har förlorat sitt barn och alla i sin familj. Men hon överlever, åtminstone kroppsligen. Hanna utbildar sig till barnsköterska och får via en god vän kontakt med en ung stockholmsfamilj i karriären, som just behöver en barnflicka till sin tvåårige son. Gentemot familjen förhåller sig Hanna stillsamt tillbakadraget. Hon har heller inget eget umgänge. Men hon knyter omedelbart an till lille Andreas, som blir förtjust i henne och snart tyr sig mer till Hanna än till föräldrarna. Som barnflicka är hon en skatt. Hon älskar den lille pojken som om han vore hennes eget barn och tar allt större ansvar för honom, även på sin lediga tid.
Men idyllen får ett abrupt slut när fadern i familjen inte längre kan dölja att han känner sig starkt dragen till Hanna – och hon till honom, även om hon bestämt avvisar varje tanke åt det hållet. Det kommer till en kris. Ultimatum ställs, Hanna får sluta sin anställning och försvinner för en tid ur familjens liv. Tills en dag...
 
Och på torsdag ska den avhandlas på bokklubben, i sällskap med en stenugnsbakad pizza på Vespa i Västra hamnen!
 

RSS 2.0