Kom inte tillbaka, galenmorgon

Nä, en sån här morgon får det gärna dröja innan jag upplever igen... ALLT gick snett! Dock väljer jag att finna något postitivt med varje litet misslyckande!

Bra morgon:

Stiger upp strax innan 06 efter 7 timmars god sömn, cyklar hemfrån kvart i sju. Hoppar på tåget 06.59, visar upp mitt laddade månadskort när biljettkontrollanten kommer, framme i Lund 7.20, på kontoret 7.35 efter ytterligare en liten cykeltur. Så kan man med gott samvete glida hemåt vid fyra; om man tagit en normalsnabb lunch.


Den här morgonen:

Stiger upp strax efter 6 efter max 6 timmars dålig sömn (mer om det en annan gång, kanske), är seg och kommer inte iväg förrän 7.20 (kan också delvis bero på att det var första skoldagen för Malin o Kata efter 3 lata veckor).

I Hyllies cykelgarage 7.30, såg tåget rulla in. Snabbt, snabbt, låsa cykel, plocka av lampor, rusa ner för trappor, tåget kvar på perrongen – hoppa på – hinner precis!

7.35, tåget ska just gå och shit, glömde att lösa biljett! Det måste man ju göra innan man hoppar på tåget när man inte har månadskort (inte lönt att skaffa varken i dec eller jan för mig). Trycker på Öppna dörr, men det är för sent. Tåget rullar iväg och jag ser framför mig 800 kr flaxa iväg.

Men strax saktar tåget in, "Nästa station: Triangeln" i högtalaren – jag hoppar av för att lösa biljett!

Bra detalj: Ingen biljettkontroll mellan Hyllie och Triangeln den här morgonen.

Är inte så van vid triangelstationen, tar nog fel uppgång, men efter 2 långa rulltrappor finner jag 4 biljettautomater och en lång kö. 2 av automaterna är ur funktion och man har gott om tid att iakkta de två som står längst fram i respektive kö. En kille laddar reskassa (gör det nog sällan, för är otroligt klumpig och får göra om allt flera gånger. Han laddar iaf med 1000 kr så det dröjer till nästa gång!). I andra står en businessklädd ung kvinna som ser väldigt osäker ut. Försöker köpa biljett gång på gång och testar olika resmål, får hela tiden svaret ”Kortets reskassa är för låg till destinationen du valt”. Hon blir alltmer störd och slår aggressivt på Tillbaka-knappen med sin långa nagel medan kön växer. Killen blir iaf klar någon gång och det blir min tur. Har hunnit missa ett par tåg medan jag väntade i kön.

Bra detalj: Jag hade just laddat kortet så det fanns pengar på det!

Rusar ner för rulltrapporna, håller mig i räcket. Kommer ner på plattformen och har några minuter att vänta. Ser att min hand är alldeles brun och äcklig efter att ha hållit i räcket.

Bra detalj: Hittar en antibakteriell våtservett i handväskan.

7.55, tåget kommer och jag får en skön sittplats. Spelar lite Wordfeud och visar glatt upp min biljett när kontrollanten kommer. Inser att det är mjölktåget som stannar i Arlöv, Åkarp, Hjärup, men blir inte sur för det.

Ankommer till Lund en stund efter 8, och går ner i cykelgaraget.

Bra detalj: Cykeln står kvar trots att jag inte har använt den på en månad, och det finns luft i däcken.

Vill förlänga hyran i det bevakade garaget, och det är ingen smidig procedur; det visste jag sedan innan. Det är något slags trippelbokföring men att föra in mig, min betalning och min cykelplats på en lista i datorn, på en lista på skrivbordet med blyertsanteckningar som noga suddas ut och ersätts, och så på ett medlemskort som jag får med mig med samma information; den står dessutom på klistermärket som jag fäster på cykeln.

Bra detalj: Tappar jag medlemskortet, kanske mina uppgifter finns någon annanstans.

Cyklar upp mot Ideon och det gick faktiskt riktigt smärtfritt.

Flera bra detaljer: Vackert dekorerat universitetsområde som man inte ser från E22:an (ljusslingor på ganska oväntade ställen), inte jättekallt, lite medvind, inte jättemörkt (kanske för att det börjar närma sig förmiddag?)

Landar på kontorsstolen 8.35... sa till mig själv, att nu kan det bara bli bättre, och det blev det. Arbetsdagen var riktigt bra och på hemvägen kom jag ihåg att lösa biljett.

Men i morgon får det gärna börja lite smidigare!

 


Kommentarer
Postat av: Ingrid

Oh Karin, du är verkligen en mästare på att beskriva sådana här dråpliga vardagssituationer!!!

Jag satt på nålar när jag läste varenda rad och VILKEN tur att du hu hade biljett när det verkligen blev kontroll sedan! Älskade alla "bra detalj"-kommentarer.

2012-01-12 @ 01:24:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0