Harry Potter och de vises sten - favorit i reprisNär Julia var liten, läste jag högt ur första och andra Harry Potter-boken för henne (innan hon själv blev snabbläsare) - de andra delarna läste hon själv och har även sett filmerna. Julia har verkligen älskat både böckerna och filmerna och även byggt en hel del av Harry Potter-legot. Det var bara något år sedan vi städade bort Hogwartsexpressen från hennes rum.

Nu har vi tagit fram en del av legot åt Malin, som har en vag uppfattning av berättelserna, men hon har inte koll på alla figurerna eller scenerierna. Jag tyckte väl att hon var lite väl liten, men så drog jag mig till minnes första delen i serien som faktiskt inte var så otäck. Så vi skulle hyra hem - givetvis fanns den inte att uppbåda i videobutikerna (bara på internet) men fanns på hyllan hemma hos en kompis.

Så igår såg vi filmen, jag, Katarina och Malin. Kata har också gillat Harry Potter men inte varit så galen i det som Julia. Jag vet att Julia nog var lite avundsjuk på att inte vara med och dela stunden med oss (men hon upplever fullt med annat, såklart). Det var jättemysigt och perfekt lagom skrämmande för Malin. Man kände nästan inte igen den gullige lille Harry... Vi genomled den med svenskt tal, för Malin skulle inte riktigt hinna med att både se filmen och läsa textremsan.

Kommentarer
Postat av: Lotta

Vad roligt att hon tyckte om den! Isabel fick boxen med alla åtta filmerna i julklapp så vill Malin se fler får hon gärna låna.

Isabel fick se fjärde filmen på Nyårsafton. Det har hon sett fram rmot länge. De tre första kan hon utantill.Sofia tyckte det var lite läskigt och det kan man nog hålla med om, men hon har inte visat några men av det så det gick snabbt över.God fortsättning!

2012-01-03 @ 15:17:24
URL: http://kulomedelbums.blogspot.com
Postat av: Ingrid

Kanske dags att börja läsa böckerna för henne också? De ÄR ju väldigt tjocka, så om du inte har lust kanske Peter vill. Om inte han läste dem för Kata, ha ha.

2012-01-04 @ 11:43:02
Postat av: Karin Själv

Hm, nä, EN gång räcker med högläsning av HP. Tro det eller ej, men Julia har nu erbjudit sig att läsa för Malin när hon är tillbaka... vi får väl se. Peter är dock ingen stor högläsare. Tror dessutom att vi har några av dem på kassett.

2012-01-04 @ 21:29:53
URL: http://karinesmeralda.blogg.se/
Postat av: Ingrid

Jag håller HELT med! Därför får R läsa böcker för nästa barn om de är så bra att jag tycker även detta barn "förtjänar" den :) . Sedan blir det problem när vi kommer till Johan... ha ha. Supererbjudande från Julia! låter jättmysigt!

2012-01-05 @ 10:39:53
Postat av: Anonym

ok

2012-03-16 @ 11:21:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0