Wellness week - utökad version

Det har varit en riktigt vilsam festlig vecka medan familjen var på skidåkning. En bra vidareutveckling för i år, är att bjuda hit folk som lagar mat åt mig! Jag hade råkat att inte avbeställa Middagsfrid trots att jag var solo, så jag behövde matsällskap!

I tisdags var det först härligt kallbad med Victoria och Ulrika, hoppas det var sista gången för i år som man såg isflaken guppa vid strandkanten - sen hängde de med hit och Ulrika blandade hjortfärs och rullade söta små köttbullar; Victoria ansvarade för en av sina paradrätter - blomkålspuré. Pricken över i var att de vispade ur stekpannan med vin och balsamvinäger och kalvfond och tomatpuré (kanske något annat också, vad vet jag) till en härlig skysås. Jag då? Hällde väl upp lite vin i något glas och pekade ut var skärbrädorna fanns och sånt.

Sen på onsdagen hade jag hemmakväll, åt upp matresterna, mös med en ny bok och kröp under täcket tidigt.

På torsdagen var det bokklubb, vi hade läst Smaken, och pratade om den ien stund på grekisk restaurang. Sen snackade vi andra böcker, relationer, resor, jobb, ungar och allt möjligt annat, i sällskap med ett gott rödvin.

Igår var det dags för texmexafton (det är väl det man förväntar sig på en fredag?). Yvonne, Tina och Marie, gamla goa tullargänget, kom i samlad tropp vid 18-tiden, överlastade av värdinnegåvor (!) - då hade jag gjort efterrätten och börjat förbereda maten. Tjejerna (JA det heter så fast man är 40+) tog över hackande och dukande och sånt, medan jag inriktade mig på fördrinken. Jag blev fasligt nöjd med Frozen Strawberry Margarita (på vanlig Sierra-tequila), och så bjöd jag på underhållning i form av reseminnen från Mexico. Till maten testade vi den fina och krångligt hemforslade Corralejo-tequilan, rumsvarm, ren och utan citron och salt. Uppskattades av alla! Mycket trevlig kväll på alla sätt. När Tina gick på toan passade vi andra 3 WF-spelare på att matcha hennes fästman efter bästa förmåga. Tina spelar inte själv men har glatt förmedlat kontakten. Man fick en liten aning av att hon ångrade sig; att den gode P (som ingen av oss andra träffat irl) är lite väl absorberad av spelet.

Konstigt nog, när brudarna gett sig av, tog jag efter Peter, och jobbade en liten stund i köket innan jag ramlade i säng. Jag blev nästan överraskad i morse när jag såg all fint diskad disk i torkstället! Skönt idag, att bara tömma maskinen och fylla den på nytt, ta ett varv med wettextrasan, så var köket fint igen.

Nu är det nog ett härligt badkarsbad som är nästa hållpunkt, sen har jag ett par plikter och ett  möjligt nöje (som dock kommer att medföra mer tequila...) - får se vad jag mäktar med. Kanske, kanske att jag ska slå på tv:n för första gången den här veckan nån gång i kväll? Familjen kommer hem i morgon kväll... och sen är det vardag igen.

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Vilken supervecka Karin!! Lagom ambitiös. Både umgänge och egentid, samt att du fått undan lite hemma. SÅ bra planerat!! Hoppas de andra var nöjda med sin resa?!

2012-02-29 @ 18:12:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0