Köpt med hem

Jag stillade mitt dåliga samvete mot dem därhemma medan jag njöt av Mexico genom lite shopping; några saker visas här:


Tequila, till mig själv, sombrero till Malins Bratz, heta såser till Peter och mayagud för god hälsa i obsidian (samma stenar som man hettar upp till ayurvedamassage)

Dessutom köpte jag några smycken till Kata och några väldans uppskattade t-shirts till Malin. I parfymeriet i köpcentra liknande amerikansk mall, köpte jag parfym till mig och Kata samt Visible Difference till mig själv till under halva priset.

Peter blev inte riktigt tacksam för de starka såserna; kanske att han uppskattar dem bättre när det blir sommar och grilldags?

Mest intressant var flaskan tequila - en mycket mjuk och god sort som man varken förstör genom att blanda till drinkar eller tar salt och citron till, utan bara dricker som den är. Jag ska nog bjuda hem några reskamrater på mexikansk afton någon kväll! Det intressanta var då inte smaken utan krånglet med den! Jag köpte den på taxfree för 250 SEK (ganska dyrt med taxfreemått mätt) efter incheckning och säkerhetskontroll i Mexico, och la den glatt i handbagaget. När vi mellanlandade i Paris hade vi vara drygt en timme på oss att byta terminal, och eftersom Charles de Gaulle var under ombyggnad fick man gå en lång labyrintväg till den nya terminalen. Några fick tipset att åka ner i en hiss, korsa ett P-garage och en parkering, och spararde nog lite tid på det. Med sisådär 10 minuters marginal till go to gate fick man gå igenom säkerhetskontroll igen. Jag hade inte kissat sen vi hade lämnat hotellet i Mexico, mer än 12 timmar tidigare, och började bli lite sugen på en toa, men tänkte ta säkerhetskontrollen först. De som handlat taxfree i Paris, traskade glatt igenom utan problem, men vi med flaskor från annat håll, fick inte ta med i kabinen! Min kompis släppte ifrån sig sin whiskey med tårar i ögonen (kastades i en låda) medan jag försökte förhandla (glöm det; inte den snällaste fransyskan precis). Men jag fick ur henne att man kunde checka in spriten. Min kompis fick sin flaska uppgrävd ur soplådan, och så galopperade vi iväg till incheckningen (kom ihåg att jag redan var kissnödig). Jag tryckte ner båda flaskorna i mitt handbagage och efter en evighet blev det min tur, och jag checkade in det (en Oililyväska som inte alls är van att åka rullband!) och fick sedan ångest över hur flaskorna skulle läcka ut och förstöra eget och andras bagage, inkl min kamera som låg kvar i handbagaget. Dessutom hade jag redan övervikt på det vanliga bagaget och såg framför mig att handbagagekilona skulle adderas till stora väskan.

Galopp, galopp tillbaka till säkerthetskontrollen, "lite" över go to gate-tiden, men nu mötte vi en trevlig fransyska som intygade att det bara var go to gate-tiden som vi missat - flyget skulle inte lyfta på 20 minuter än, så det var lugnt. Jag hade platsen allra längst bak i planet, och när jag till slut kommit dit, höll min blåsa på att spricka, så jag är evigt tacksam att man fick använda toan redan innan planet lyfte.

När vi kom till bagagesnurran på Kastrup, kunde jag genast se min ceriserosa väska som kommit fram, utan att vara nerblött av sprit eller smutsig eller trasig av hanteringen.

Så, tequilan ska drickas med andakt! Nu har jag hört att man kan beställa den till Systembolaget hemma också...

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Det bästa med hela inlägget var sista meningen! GAPSKRATT!!! Ja vad gör man inte... kände jag dig inte bättre skulle jag kunna fått för mig att du hade problem :) . Med spriten alltså. Kanske P blir gladare om han får smaka Tequilan också!

2012-02-06 @ 09:44:55
Postat av: Johanna

Hej! Vet ju att du kommer med husmorstips ibland och tänkte därför be om ett sådant! Nyss upptäckte jag nämligen en STOR spindel (ca 7 cm!) i köket! Denna vinter har jag ofta haft besök av sådana bestar (det sägs att de bor i källaren året om hu)! Det fick mig att fundera på om det finns några bra husmorsknep att ta till mot sådana!

MvH Johanna Ps. Hur gör du själv med otäcka kryp som getingar, flugor och spindlar? Dödas dem med flugsmällan (har du en sån förresten:)?) eller är du så snäll (och modig) att du fångar dem levande å bär ut dem:)? Och har du några tips på hur jag ska bli av med köksspindeln som trakasserat mig i köket i en vecka så är jag enbart tacksam! MvH Johanna

2012-02-06 @ 14:16:58
Postat av: Karin Själv

Ja, jag är lite tequilagalen, Ingrid! Men inte så att man behöver oroa sig.Jag gillar inte heller spindlar, Johanna, när jag ser en riktigt stor brukar det ringa i öronen på mig! Men något som jag tycker är värre än att se en stor spindel är att höra hur det krasar när man dödar den. Så antingen fångar jag den i ett glas och kilar in ett papper under och släpper ut i trädgården, eller så fångar jag snabbt in den i en bit hushållspapper och spolar ner stackaren i toan. Lycka till med spindelskräcken!

2012-02-06 @ 20:04:32
URL: http://karinesmeralda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0