Konferensen

Jag vet inte varför det har dröjt så länge för mig att berätta om det som nog ändå var störst och mest minnesvärt med mexicoresan (nåja, Chichen Itza var väl störst ändå...) - själva konferensarrangemanget. Shit, vad imponerande! För att inte genera någon som kanske inte vill vara på bild gör jag vissa av bilderna lite små... jag har dock frågat fotografen om jag får publicera hans bilder och det fick jag.

Stora delar av hotellet var brandat för att vi skulle känna oss som hemma... här åkte man upp varje morgon för att äta frukost och påbörja konferensen.Vi var 1000 personer som samlades för ett par timmars gemensamt möte varje morgon, som hölls av vår svenskfödde VD som numera bor i USA. Han trivdes på scenen och med värdskapet. Det var proffsigt och snyggt med jättelika displayer (man ser bara en på bilden - det fanns två till vid sidorna) för att alla skulle se, allt, allt gick i grönt som är vår färg.Varje förmiddag hände något minnesvärt - första dagen fick vi t ex alla en bongotrumma, och så var det ett gäng trummare som spelade för oss och fick oss att delta - jag lovar att trumslagen från 1000 personer kändes i hela kroppen.

Sedan berättade en man som startat upp ett fantastiskt projekt i Sydafrika - Hope HIV - en historia på ett sätt som (hörde jag efteråt) inte bara fick mig att fälla en tår. Vi fick också möjlighet att bidra på ett speciellt sätt som jag kanske berättar om en annan gång. På amerikanskt manér blev det lite spontana insamlingar - t ex auktionerade någon ut en semestervecka i sin stuga på ett amerikanskt skidställe; ropades hem för 7000 USD och pengarna gick till Hope HIV. Vårt företag satsar en hel del på välgörenhet, både med donationer och att vår mjukvara får användas gratis av vissa organisationer.

Lunchen serverades utomhus, och var man effektiv, som jag, kunde man äta lite snabbt (mitt i stekande middagssol - det var bara svenskar som sökte de platserna) för att sen hinna med en simtur i den jättelika poolen innan eftermiddagspasset.


Vissa tog chansen och simmade upp till poolbaren men man får väl anta att de höll sig till cocacola på dagtid...


Konferenslokalerna var dock väldigt kalla (särskilt jämfört med utomhus!) men vi hade alla fått hoodies som kom väl till pass och det skapade också en cool känsla när nästan alla gick omkring i likadana och såklart brandade sweatshirts med gröna detaljer... på insidan står våra kärnvärden för säkerhets skull... och sen kände man snabbt igen kollegor när man var på flygplatsen inför hemresan...

En dag hade en skattjaktsliknande övning - vi delades upp i 100 lag om 10 personer och varje lag utrustades med en iPad, där det fanns olika uppgifter att lösa under några timmar, blandat med klurigheter och fysiska uppdrag. Jag kände inte någon i mitt lag och var enda svensk, men hade jätteroligt. Vi vann konstigt nog inte men hade väldigt kul. En del övningar krävde att man samarbetade med andra lag och det var en extra knorr på tävlandet och att skapa gemenskap.

Finaste känslomässiga upplevelsen... kvällen med middag på stranden - det var så himla vackert, och ljuvligt med ljumma vindar och vågbrus...


Det grönaktiga skimret kommer från sådana där självlysande böjbara stavar som många hade runt halsen eller armen en stund. Nästa dag hade jag träningsvärk efter att ha dansat i sanden till levande musik med coverbandet.

Ja, jag var otroligt imponerad av hur välskött hela arrangemanget var! Fantastiskt roligt att vara med om det!

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Åh vad avis jag blir! Jättekul att läsa. Det är ALLTID kul att vara en del av sådant som sköts proffsigt! Det är så det ska vara och här verkade de ju verkligen ha fått till det utifrån flera olika aspekter. Hoppas att ni nu alla känner er laddade att göra storverk när ni kommer hem!

Allt ser SÅ fint ut! Det där trummandet verkar superhäftigt! Fattar inte varför du inte ropade in skidveckan ;) ?

2012-02-13 @ 20:05:36
Postat av: Boktokig

Wow! Sådan konferensresa skulle jag också vilja åka på! Det verkar ha varit jättekul!

2012-02-16 @ 16:10:58
URL: http://boktokig.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0