3 stränder

Alldeles i kanten av hotellområdet fanns en strand som vid en första anblick fungerade alldeles utmärkt. Nästan alla svenskarna var jetlaggade och sågs jogga eller promenera strax innan soluppgången de första morgnarna; så även jag och min rumskamrat. När solen hade gått upp, kastade vi oss i vattnet och njöt!

Vår egen strand

Men efter några dagar spreds rykten om att det fanns brännmaneter och stingrockor just vid den här stranden och en del ville då inte längre bada här. Det fanns också lite tång, om sanningen ska fram.

Vi hade tillgång till ett annat hotell i samma kedja som vårt, där våra all inclusive-armband också gällde, 20 minuter bort. Man hade kunnat åka gratis shuttle dit, men tiderna passade inte oss, så vi tog en taxi. (Nu hade det alltså övergått från att vara konferens till att vara semester). Vi var 3 som delade och resan kostade 25 USD. När vi kom fram visade det sig vara utmärkt använda pengar! Vi steg in i hotellobbyn, gick ut på andra sidan, korsade ett litet poolområde och HÄR fanns nu Stranden med stort S, som hämtad ur en reklamfilm! Pudrig sand, turkost vatten, höga vågor, och innan klockan var 11 hade vi redan fått oss serverade strawberry margaritas utan kostnad. Handdukar hämatade vi på väg ner till stranden. Vi stannade några timmar, och det är en sådan stund som man plocka fram när det är kallt och mörkt här hemma - ljuvligt!

Stranden vid Beach Palace hotel

Sista stranden utforskade vi på näst sista dagen då vi åkte till ruinstaden Tulum. Här kunde man bada och samtidigt njuta av Mayaruinerna som klängde på klippan vid stranden. Det var därifrån man tror att Mayas såg spanjorerna komma med sina skepp!

Kollegan med vattentäta kameran har fotat igen

Som ni ser är himlen delvis hotfull och det kom ett rejält regn när vi hade klätt på oss igen...

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Ni bodde alltså på fel hotell ;) ! De sista bilderna är helt fantastiska!! SÅ kul at första bilden på den "sämre" stranden är mörk och mulen medan den andra är så fin solig och ljus. Ungefär som när man tar före och efter bilder på någon som gör en make over, ha ha.

2012-02-03 @ 19:28:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0