19 år

19 år av mammaskap, kan jag fira idag... och så klart är det Julia själv vi ska fira!

Såhär kunde det se ut för 19 år sen:

 
Jag minns inte så jättemycket från den allra första tiden; bara att det var väldigt fint på BB med adventsljusstakar i fönstren och snö som singlade ner utanför. Bilden är dock från när vi kommit hem. När Julia bara var 3 veckor hade vi med henne på glöggparty och jag fick skäll av en sjuksköterska som var där över att jag vågade utsätta en så liten unge för så många baciller. Men jag var så stolt över henne - ville bara visa upp!
 
Julia var en fantastiskt lättskött bebis, åt och sov som en klocka. Vi testade allt som man skulle på henne - babysim och tygblöjor, hemlagad barnmat och en uppsjö hemsydda kläder - gärna i pojkaktig stil - vi ville inte skapa en rosa tjejtjej.
 
På dagis var hon en riktig spelevink - när det var samling och de andra barnen sjöng, ville Julia dansa i mitten.
 
När Julia var i Nya Zeeland hände det ibland att jag vaknade av att hon ropade på mig i drömmen; då mindes jag alltid henne som den glada och spralliga 6-åring hon var - aldrig en stilla stund!
 
 
 
Här med Lisen.
 
Sen kom andra tider och från att ha struntat i allt som inte var roligt för stunden, blev Julia plötsligt väldigt intresserad av skolan och betygen. Och det gick bra för henne. Bland hennes många citat minns vi: "Ärligt talat, nu har jag gått om er rent intellektuellt". Det var när hon lärde sig om molmassa och mimikry - som om inte jag och Peter vet något om det! Jag minns att jag kvitterade "Dåså, gå ut och kok ett ägg!". Den konsten behärskar hon nog inte ännu...
 
Och sen hennes starka önskan om att resa utomlands - förmodligen var det precis vad hon behövde för att frigöra sig - innan dess hade hon varit ganska lätt att ha med att göra och inte riktigt revolterat. Såklart att hon tog chansen på behörigt avstånd! Nu känns det väldigt bra att ha henne tillbaka, om än för en liten stund.

Inför födelsedagen har Julia skrivit en ganska svår önskelista med bl a Resa till Nya Zeeland, Pinot Gris-vin alt. mörk rom, en kattunge... vi får väl se vad vi kan fixa till... möjligen vinet då. Men dessutom mammas hemgjorda cheesecake och ett skrytinlägg på bloggen... det ni läser nu då.
 
Och jag behöver väl inte säga att jag är så stolt över Julia att hjärtat sväller - en klok och självständig och omtänksam och finurlig ung kvinna...
 
 
Grattis Julia! Sista året som tonåring!
 
 

Kommentarer
Postat av: Li

Klockren kommentar av Julia att hon gått om er intellektuellt :D stämmer aldri ;)

2012-12-04 @ 10:01:01
URL: http://li-amadeus.blogspot.com
Postat av: Victoria

Stort grattis Julia (som jag antar läser här)! Messar dig om ev kattmatning i jul :-)

2012-12-04 @ 16:27:12
URL: http://tojis.blogspot.com
Postat av: Ingrid

GRATTIS säger vi också. Förstår SÅ väl att ni är stolta över henne! Hon är fantastisk och har ju frigjort sig på ett synnerligen moget och uthärdligt sätt. Jag är säker på att ni kommer att stå varandra väldigt nära genom livet även när hon flyttat hemifrån för gott.
Tycker det var intressant att hon var typ 6 år i dina drömmar...
KRAM Ingrid

2012-12-04 @ 23:41:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0