Spännande start

Vi började riktigt tidigt igår morse, startade 06 som planerat, tog Victorias spara pengar-tips och körde ut hela familjen med packning till Hyllie med bilen, sen körde Peter hem igen och susade tillbaka på cykel. Så sparar vi några taxi-hundringar i vardera riktningen. Peter kom en minut innan 06.21-tåget så vi hoppade på det - egentligen hade vi tänkt satsa på 06.41. Men det hade varit lite trassel med vår incheckning och det tog faktiskt lite tid så skönt att ha marginaler. Efter att ha lämnat in väskorna, tänkte vi ta en välförtjänt fika på Starbucks, och satt där i godan ro innan vi gick till Security. Malin blev jätteorolig (hon älskar att läsa förbudsskyltar och det är viktigt för henne att göra rätt) när hon kom på att hon hade en barnsax i sitt pennskrin i handbagaget, men den passerade utan problem.
 
Nu började vi ändå få lite bråttom och travade bort till gate, även om Julia visade onödigt stort intresse för spritpriser i Taxfree. Julia demonstrerade också vuxenhet genom att välja egen kö i security och ville själv ha hand om sitt pass och boardingkort, globetrotter som hon är (och det är såklart helt OK!).
 
När vi var nästan framme vid gate, så ropas Katas namn ut i högtalarna, hon skulle tillbaka till Informationen i Transit-arean... jag hade strax innan undrat var hennes pass var - hon sa att hon hade gett det till Peter. Han hade aldrig fått nåt... Så Peter och Kata galopperade tillbaka, fick veta att passet fanns i security, sprang in på gate när ca 10 min återstod innan take off... (gott mått, enligt mig, alltså). På båda rann svetten, av anspänning + löpning, det tyckte vi var extra kul eftersom Kata redan deklarerat att hon absolut inte ville sitta bredvid någon lökig person. Julia påpekade hånfullt att "nu är DU den personen". Jag övertygade Kata om att hon trots svettdropparna luktade gott, nyduschad som hon var.
 
Flygresan gick bra men det var mycket turbulens, och man fick ha bältet på mesta tiden, och Kata som svalt en stor Chailatte på Kastrup var rejält nödig när vi kom av planet. Toakön var låååång.
 
Bagaget kom utan problem, Julia körde bagagekärran med den äran, vår vänlige hyrbilsagent tog emot när vi gick genom tullen, ett toppentips från vår hyresvärdinna! Annars kan man vänta några timmar i inrikeshallen, om man har valt de stora firmorna.
 
Resan från flygplatsen tar ca en halvtimme, vi rundade stormarknaden på vägen och plockade upp lunchmat + lite lite nödproviant, med tanken att storhandla innan kvällen... Vi badade i poolen, halvsov i solen och njöt av tillvaron, och packade upp etc. Men när Peter väl körde tillbaka till affären blev vi påminda om att de stänger tidigt på söndagar, så redan första kvällen fick vi improvisera, rota i skåpen efter kvarlämnade matbitar från tidigare gäster... det blev tema Pasta rosso (ja, ketchup) resp verde (olivolja med färska örter) toppat med lite smörgåspålägg. Påpassligt nog, hade vi handlat en vinare så det blev semesterstämning ändå.
 
Vi avslutade med Plump, och alla var lite trötta och griniga (hungriga dessutom, kanske?). Jag var segerviss men det visade sig att Kata slog mig med ett poäng, strax efter kom Malin på tredje plats. Vid halvtio tvingade vi alla i säng.
 
Så idag hoppas vi på att vara lite smartare och åtminstone lyckas storhandla! Vi har väckt Malin för att hon ska få se Sommarlov men de andra två hörs inte av.

Kommentarer
Postat av: Lotta

Vad spännande! Hoppas ni får det skönt. Är det samma ställe som ni var på för ngt år sedan?

Kan ni se Sommarlov där? Vi kunde inte se i Danmark. Trodde det var för att vi var utomlands?


Svar: Ja, samma hus som i fjol, och ja, vi har svensk tv här (parabol gissar jag, eller "kabel, ingen aning) =Sommarlov.
Karin

2012-08-06 @ 14:39:20
Postat av: Victoria

Den där Victoria måste vara smålänning eller nåt! :-) Skönt att ni är framme! Man blir så bortskämd här med alla mataffärer som har öppet till 22...och då tycker amerikanerna ändå att det aldrig är öppet i Sverige, för de vill kunna shoppa kläder mitt i natten helst.

Svar: Eller hur! En bra smålänning med smarta tips!! Och JA, det är så skönt att vara här.
Karin

2012-08-06 @ 15:53:39
URL: http://tojis.blogspot.com
Postat av: Ingrid

OJ vad jag missat här!!! Tyckte du sa att det skulle bli glest med inlägg, men icke! Här flyttar man någon vecka och nätet svämmar över :) . Skämt åsido, så har vi haft jättestrul med nät hit till huset och vi har varken telefon eller nät som funkar än. Så det tar lite mer tid innan jag hinner läsa ikapp här. Allt är i alla fall bra och det känns bättre än jag vågade hoppas på.
Ska försöka lämna barnen och alla flyttkartonger idag och/eller imorgon för att susa upp till LCI. Känns historiskt och vill gärna vara med på ett hörn om så bara för att stå vid sidan om och titta på. Har fått kontakt med Anette och hon skrev att hon och Annika ska dit, så kanske hänger jag på dem. Vi hörs snart igen! Kram.

2012-08-23 @ 10:08:49
Postat av: Ingrid

Jag skulle ju kommentera inlägget också :) !
Smart med icke-taxi-upplägget! Ingen match för er som cyklar så mycket. Lustigt att de inte såg Malins sax. De brukar ju se ALLT. När vi flyttade hem hade Malin sin älskade Hollister-spray i handbagaget och det hittade de. Hon fick nästan panik, men det hanns med att Rikard gick tillbaka in och checkade in hennes handbagage och så kom den med. Puh ;) !
Starbucks är Linnéas favorit! Hon har tom lärt Johan att dricka kaffe därifrån nu och varje gång vi passerar vill han ha...
TUR att de fick tag i Katas pass. Låter som vårt mellanbarn... ha ha.
Någonstans har jag hjärnsläpp, antingen just nu eller har jag haft det någon gång tidigare för i skrivande stund kom jag inte ihåg att det var samma hus ni skulle till. SÅ otroligt skönt och mysigt!!
KRAM igen. Längtar efter att se dig live!

2012-08-23 @ 10:13:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0