Monaco

Fartyg i alla storlekar...
 
Idag var det en heldag i Monaco! I fjol for vi bara igenom med bilen en regnig (!) dag - idag turistade vi seriöst i bästa sommarvädret. Som vanligt hade jag läst in mig lite och visste nästan säkert att vi skulle gilla Musée Océanographique och restaurangen Stars 'n' Bars, men i övrigt var vi rätt fria. Som vanligt är det Julia och Katarina som har fotat - så skönt att slippa släpa kamera själv!
 
Vi tog tåget dit för det är sisådär med parkering och kan vara tjockt med trafik till Monaco, och det funkade OK, lite äventyrligt som vanligt... Vi kom fram till Monaco ca halv tolv, och jag visste att det var vaktavlösning vid prinspalatset 11.55, så det var ändå frestande att se det... men tonåringarna tyckte redan att det var varmt och jobbigt, och ja, palatset ligger på en klippa:
 
 
Så Peter, jag och Malin klättrade upp dit och kom precis lagom till vaktavlösningen. Det var inte fullt så spektakulärt som jag hade hoppats, men ändå festligt med vakterna i sina kritvita styvstärkta uniformer. Svetten rann av oss...
 
Sen klättrade vi ner igen, och träffade Julia och Kata som pausat med en glass under tiden, och då var det nästa kul event: fish spa! Jag har aldrig testat men haft lust förut. 
 
Mina fötter under behandling - blev jättefina, särskilt god effekt på trista nagelband
 
Det var ganska noggrann rengöring inför spaet och härligt iskallt vatten i värmen.
 
Söta tjejer delar kar
 
Efter det gav vi oss till restaurangen Stars 'n' Bars - en klassisk hamburger- och texmexrestaurang på toppläge med utsikt över hamn och klippor. Alla blev nöjda med maten och man kunde kika på både shortsturister och det fina folket. 
 
 
 
Jodå, vissa smälter in direkt...
 
Efter lunchen klättrade vi upp till palatset igen, och tittade på hisnande utsikter och trängdes i gränder. Jag såg en Rolls Royce cab med en glad vinkande familj med poliseskort. Önskar att jag läst på lite bättre i skvallertidningar!
 
 
Egentligen var vi på väg till muséet, men gick kanske inte närmaste vägen. Vi var rätt trötta när vi kom in där, och det var SMOCKFULLT, men man blev ändå fascinerad. Luften gick ur mig litegrann där, och jag var desperat efter något att dricka, och lyckades inte bemästra drickamaskinerna, så jag orkade inte med för mycket av museet...
 
Alla slags spektakulära fiskar. Malin frågade om VARJE fisk: "Är den farlig?", "Finns den i Frankrike?"
 
Blir det någonsin för varmt för en kram?
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Victoria

Mmm, så härligt att läsa resereportage. Du säljer in det bra, vill absolut också åka dit!

Svar: Ja, rekommenderas på alla vis!
Karin

2012-08-10 @ 08:35:36
URL: http://tojis.blogspot.com
Postat av: Ingrid

Monaco! Ja vem vill inte åka dit??? Jag har heller aldrig prövat fiskfotbehandling. Killar det? Så vackert där verkar vara. Tror vi kör en copy paste på er semester.

2012-08-26 @ 21:02:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0