Mandelkärnan

 
Det var längesen jag läste något av Inger Alfvén - men åtminstone en av hennes böcker har gjort ett bestående minne på mig... S/Y Glädjen. Jag kallsvettades ikapp med de den amatörmässiga besättningen på båten där allt gick så illa som det bara kunde gå.
 
Mandelkärnan då? Den började strålande, helt magisk och gripande om en flicka som flygs från Argentina till Sverige där hennes morbror (trodde hon) väntade på henne. Ganska snart blir det uppenbart att han är hennes pappa. Kvar i Argentina finns flickans döende mamma. Laura, som flickan heter, anpassar sig så smått till det svenska samhället, till att leva med den hårt arbetande och speciella pappan, via en del udda kamrater som utnyttjar henne på olika sätt, via en jorden runt-resa tillbaka till Sverige och... ja, jag ska nog inte spoliera boken för er som vill läsa själva. Andra halvan var lite segare, men jag är glad att jag läste boken! Det var många existensiella frågor som togs upp också, t ex rätten till djurförsök. 
 
Och något av det bästa med att läsa en bra bok: man blir nyfiken och vill veta mer... för mig här och nu om mandelkärnan...

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Jag tror jag ska läsa den. Låter som en bra bok! Jag föll inte för S/Y Glädjen som alla andra och tror jag var för ung eller i fel fas på något annat sätt när jag läste den. Tror jag läste den över väldigt lång tid och det kan verkligen spoliera en bok ibland. Inatt sträckläste jag "Tusen gånger starkare" och den var ju verkligen superbra. Borde vara ett måste på lärarutbildningar!
Bra länk och SÅ bra att du inte länkade till Wikipedia ;) !!!! Kram.

2012-08-05 @ 17:06:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0