Filmer i Frankrike

Oj, vad vi har plöjt filmer på semestern! Inte mycket annat man kan göra på kvällarna ju, förutom kortspel då, och en och annan utflykt...


En sydfransk affär - har legat till sig sen i fjol till familjens förtret (det fina med Lovefilm - ingen bortre gräns på hur länge man kan ha dem hemma). Det var en rätt hemsk film egentligen, om en överklasskvinna som blir kär i familjens hantverkare men som är ekonomiskt beroende av sin man, som inte accepterar separationen.
 
 
Adams äpplen - i ärlighetens namn hemklickad pga Mads Mikkelsen som för all del gjorde en utmärkt insats... men filmen - rätt absurd! Ändå underhållande, om klassiska dilemman och att leva i en lögn för att livet ska bli uthärdligt.
 
Och så i kväll, Tillsammans är man mindre ensam - en av de bästa böcker jag läst. Filmen kan ju inte bli annat än halvbra med ett sådant läsminne... men jag gillade filmen ändå, även om den inte grep mig så som boken gjorde. Lite för mycket feelgood och för lite nattsvart ångest. Kul med franska filmer när man är är, förstås.

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Lovefilm lockar mig jättemycket nu när vi kommit hem!

2012-08-26 @ 21:17:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0