Långhelg i sikte

Ah, så skönt med några lediga dagar! Vi har haft 2 riktiga partyhelger så nu är det skönt med lite extraledigt - jag har tagit fritt måndag också, och då ska vi för all del ha lite gäster på Valborgsmiddag. Utanför fönstret är det så jädrans vackert att man nästan vill gråta - ett stort körsbärsträd på lekplatsen blommar i rosa, och möter precis några träd vars blad är vackert grågröna. På närmare håll ser jag vår egen syren som kommer med en helt anna illgrön färg.

Tror bestämt det få bli ett litet varv med kameran! Enjoy!

Blev såklart inte lika fint på bild...


Bladverk av akleja, pion, broksalvia syns redan, och pärlhyacinter förstås. I sommar väntas även dahlior en masse.


Balkansippor, sprider sig som galningar, finns i rabatt men också i hela gräsmattan. Gäller att hålla Peter borta från gräsklipparen ett tag till...


Magnolian blommar punktligt till Valborg


Knubbiga tulpaner - det gillar jag!


Väntans tider

Igår tyckte jag att det var kul att se på Aktuellt. Jag ser superlite TV överhuvudtaget, inte ens varje vecka, och Aktuellt har jag inte sett på minst en månad - nu var allt nytt - studion och upplägget, och ett av nyhetsankarna.

Och så fick jag se nyheten om de nya sedlarna! Jättefina!Jag kunde nästan inte välja vilken jag tycker bäst om, men det är antingen Greta Garbo eller Birgit Nilsson.

Lite som en kalldusch när jag just föreställde mig att ha dem i plånboken... "Beräknas vara klara hösten 2015."

Stolt...

Jag undviker att blogga om jobbet, men det finns dagar då jag känner mig extra stolt över vart jag går på morgnarna...


Jag tycker att kommentaren är så bra!

Artikeln i sin helhet - vi är i ganska gott sällskap...

Lurad av dmi...

... två dagar i rad!

Igår såg inte vädret ut att bli alltför roligt hos min hovleverantör av väder, dmi, men det blev en underbar dag med massor av sol och säkert 15 grader, en massa ogräs drogs upp och gav plats åt dahliaknölar och aklejaplantor. På kvällen cyklade vi finklädda utan ytterkläder till fest.


Idag däremot skulle det komma några regnstänk på förmiddagen men annars ser det ut såhär:


Ja, inte utanför fönstret i alla fall! Peter och jag cyklade barnfria till stan i småregn och tänkte att när vi väl kommer dit, spricker det upp, och vi sätter oss på en uteservering och njuter. Glöm det, vi fick vackert sitta inne på Barista och se folk hasta förbi med uppfällda paraplyer. Nu är det lite ljusare men absolut inte som på prognosen. Var lämnar man in klagomål?

I så fall vill jag även nämna att för första gången i världshistorien har jag backat från att ha lagt strumporna. Annars brukar jag aldrig ta på dem när de väl åkt av. Vinterjackan får jag dock klara mig utan! Den är permanent undanhängd för i år!

Vilken doft har en färg?

Jag tror att ni alla, precis som jag, vet att vissa färger står för vissa dofter. Själv vet jag att jag stormtrivs med dofter i gröna eller blåa flaskor, lätta, fräscha, diskreta, medan jag aktar mig noga för lila, vinröda som brukar vara tunga och pudriga dofter eller rosa och gula som är för söta. På min hylla:

Mmm, funkar bra!

Det här slår igenom även på hårprodukter - jag brukar alltid köpa gröna flaskor med mousse eller spray. Vanliga flaskor för mig:


Oj, konstigt liten, den där från Sunsilk!

Jag använder mousse varje gång jag har tvättat håret, och nu hade det varit nästan slut i flaskan ett tag, och jag var inne på HM som hastigast i ett annat ärende - tänkte "Perfekt - jag handlar en ny mousse". Jag såg först bara HM:s eget budgetmärke i cerise flaska med gul text - så ful att jag inte kunde tänka mig att köpa den, och för billig - tror att man får vad man betalar för även där. På en annan hylla fanns ett annat märke... i röd flaska och med texten got2b 2 sexy - känns ju inte som det jag var ute efter!


Men var i tidsnöd och handlade hem. Tänkte att det nog skulle dofta bordell om mig... men gissa vad? Det luktar något mitt emellan jordgubb och bubbelgum! Inte precis sexigt, eller?

Minireferat

Jag drog mig till minnes att vårt värdpar, vid gårdagens party, ogillar att allt som händer hängs ut på internet, så jag bestämmer mig för att bara berätta ytterst lite om en helt fantastisk middag... jag gissar att en del av dem som fotade har publicerat bilder på FB, men det är inget jag vill göra här (och jag fotade inte heller).

Det var många tjusiga gäster och en superfin meny. Vi fick se kockarna och serveringspersonalen in action när de förberedde vår mat. Det var 9 rätter med olika sorters fint vin till varje rätt. Vi satt mycket bra med trevliga bordsgrannar; för egen del var det ett oväntat möte med en kille som jag delar en del barndom med, och det försätter alltid mig i en särskild lite melankolisk stämning.

Det var en helt unik kväll som präglades av lyx och generositet! Ingrid, jag har hälsningar till dig från... ja, det berättar jag om på ett annat ställe!


Jag hoppas att själva menyn är OK att publicera såhär på bild.

Här är reportaget jag hörde om hundraårsjubileet på radio.

Partydags?

Såja, cyklat 37 km, druckti ett stort glas resorb, lackat naglarna (!), lockat håret (!!), fått Peter att leverera 2 flaskor Taittinger till värden, letat fram pärlor och sjal. Redo för en riktig fest om några timmar, livets största om man får tro värdens hustru.

Vad som uppmärksammas? 100-årsdagen av att det mest fantastiska fartyg som byggts gick under.


Nu hörde jag på radion att dem som hade något med bygget av Titanic att göra, firade i fjol, 100 år från att hon stod färdig, men att 2012 ägnas åt åminnelse. Vår värd firar dock inte att fartyget sjönk, utan har fokus på maten som bjöds ombord.

Hoppas att bjuda på ett partyrefererat imorgon!


Påsk i bild

Särskilt för dig, Ingrid, såhär blev de färdiga pavlova-desserterna:

De lite misslyckade som fick bli kvar hemma och vi bjöd svärföräldrarna på


De med passions- och limecurd tog vi med hem till mina föräldrar


Fina och påskiga, tycker jag! Kunde ha varit lite mindre. Väldigt sött men också väldigt syrligt, och fin gräddig svalka. Finns chans att vi gör om dem på Valborg.

Barnen fick godisägg på flera håll... detta var det finaste:

Svårt att välja!

Av oss fick Malin littlest Petshop-figurer i sitt ägg, och Kata lite sminkgrejor från Makeup Store.

Gör så gott jag kan...

... för att spä på påsk- och vårstämningen - men det är inte lätt med snön som singlar ner utanför fönstret!

Jag har lagt fram min mormors lilla påskduk:


Jag har köpt tulpaner och tagit in syrénkvistar  - se så gulligt när man skymtar det som hade blivit syréner om de fått växa klart ute:


Jag har gett barnen påskägg (utan godis).

Nu håller jag dessutom på med pavlovabak! Såhär ska det visst se ut när det är klart:


För tillfället är det mest som installationer i hela köket och en massa intressant lossande av maräng från bakplåtspapper/silikon.
Receptet...

Glad Påsk!

Kanske är inte påsken så glad för dessa små raringar?


Påsken brukar ju vara inledningen på en massa härliga ledigheter, med medföljande stressiga arbetsveckor, då ungefär samma saker ska göras på en 4-dagarsvecka som en vanlig vecka... men jag klagar inte, inte över det i alla fall.

Lite måste jag dock klaga över vädret! För mig är påsken också att sitta i solen och njuta av det som spirar i trädgården - känns inte helt aktuellt i år. Igår cyklade jag ToR Lund, och på morgonen frös innehållet i vattenflaskan till issörja som det inte gick att dricka genom det lilla hålet i korken... Idag är det rätt blåsigt och kallt, men Peter som laddar för Vätternrundan har redan klämt in 8 mil på cykel. Imponerande. Själv har jag kört några tvättar tvätt och hämtat mig från dumheten att tacka ja till vin och drinkar inne hos grannen igår kväll. Trevligt var det, men det hade varit smartare att ta en slät kopp kaffe, som var min plan när de ringde över oss.

Jag är lite missnöjd med mig själv, för förutom fjädrar och ägg i trädet utan för köksfönstret har vi inte påskpyntat alls... men på påsken tycker jag knappt att man hinner få fram pyntet förrän det ska tillbaka i lådorna - julen är ju lite mer tacksam på det viset. Jag bytte till illgröna bordstabletter, och till Lottas hemsydda karamellfärgade servetter, så blir det lite vårkänsla i köket åtminstone. Några nya tulpaner också, kanske...

Funbeats app

Idag provade jajg Funbeats app i min telefon för att mäta sträckan på dagens träningspass - den s k "Vanliga rundan" (minus Västra Hamnen) som jag har cyklat många gånger inför träning till Tjejvättern. I år blir det ingen tur till Motala, men det skadar inte att träna ändå.

Jag klickade bara på starta inspelning när jag stack ut, och stoppa och spara när jag kom hem, så dök rundan upp med information om sträckning och höjdmeter och allt möjligt annat i mitt eget Funbeat. Trevligt och enkelt!På 8 km kan ni se att jag kämpade mig uppför Lernacken - den blåa kurvan för hastighet är i botten samtidigt som den gröna för meter över havet går brant uppför. Vid 15-16-17 km hade jag medvind på rakan vid Ribban - härliga stunder och bra fart!

Nu längtar längtar jag efter att göra rundan med stopp för ett dopp i havet! Men det dröjer kanske lite.

Cyklingssummering mars

Ah, det är härligt att vara igång med att cykla igen! I mars har jag flitigt åkt tåg 13 gånger ToR, och då blir det 40 min cykling om dagen där (ToR hemma-Hyllie samt ToR Lund C- Ideon), och så har jag cyklat ToR Lund 4 gånger. Det känns bra i plånboken och i benen, och rätt för miljön, att inte köra varje dag. De få dagarna som jag körde, råkade jag ändå ut för att sitta fast på E22 i olyckor två gånger. Egentligen gillar jag allra bäst de där korta sträckorna mellan stationerna som nästan inte känns (jo, känns lite, för jag har alltid med en torr skjorta i väskan som jag tar på mig på kontoret sen), men som summerar upp till bra tid och kilometer.

Eftersom jag fyller i cyklingen i Funbeat, ser jag att jag har cyklat 1333 minuter (ca 22 timmar) och 412,34 km i mars. Frågan är om det blir bättre eller sämre i april, med en del lediga dagar... gissar på sämre - jag gör ofta annat då! Men vädret kan möjligen leda til bättre. Förresten kommer  jag att gå miste om mycket av vardagsmotionen i april, för Kata ska ha 2 veckors prao, i restaurangköket på mitt jobb, och då kommer vi nog oftast att ta bilen. Det är inte precis samma ekonomi att åka kollektivt då... så absolut chans för sämre april.

RSS 2.0