Malmö Velo Classic

Idag var det cykellopp - Malmö Velo Classic - första gången det kördes och så värst mycket Malmö var det nu inte - start i Husie och sen ut på landet - Staffanstorp, Genarp, Häckeberga, t ex. Tuffingarna tog 125 km.


Jag hade tänkt förbereda mig på rätt sätt den här gången - till Tjejvättern var det studentfester i veckan före som störde både mat-, vin-, sömn- och träningsplaner. Det gick sådär med förberedelserna den här gången också.

Sova ordentligt nätterna innan: Check!

Äta rätt mat dagarna innan: Hm, gick på kurs och blev matad med socker och kolhydrater varannan timme.

Inte dricka vin sista kvällen: Gick rätt bra - var på supertrevlig tjejmiddag och drack bara ett glas bubbel och ett glas rosé, och gick hem först av alla.

Cykelträna långpass några dagar innan: Misslyckades.

Men frukosten var perfekt:

Ostfylld omelett, gräddspetsat kaffe, Resorb

Likaså matsäcken:

2 fina smoothies, några energibars och en vattenflaska!

Peter var snäll och körde mig till starten, och där blev det ganska uppenbart att jag var typ ensam om tantcykel med cykelkorg, stänkskärmar och lås. Det var massor av dyra dyra fina fina racers. Men jag skäms ju inte för min cykel - hur skulle man kunna göra det - den var ju snyggast av alla! Och så mycket cred jag fick sen i målfållan, för att jag kunde hålla mitt tempo med den där. Mitt standardsvar var "Det man inte har i utrustningen, får man ha i benen" med ett ironiskt leende.

Loppet då, jag hade ju en plan för det också... eftersom jag inte var i toppform hade jag tänkt mig att ta det lugnt första halvan (hålla 21-22 km/h) och sen öka om jag orkade. Nu blev det visst inte riktigt så... jag kände mig pigg och alla andra körde ju så snabbt... så mitt snitt på de 2 första milen var 26,5 km/h, vilket är jättesnabbt för mig! Ni kan själva tänka er vilka reserver jag var nere och tullade på de sista milen. Loppet var rejält kuperat - mer upp och ner än platta sträckor och ett par riktigt tuffa backar, men vädret var perfekt - lagom temperatur, sol mellan varven och bara lite vind. Jag kom runt på 3:22, och loppet var i själva verket ett par km längre än 75 (både på min mätare och på MVC:s hemsida) så jag fick snitt 23.53 km/h och det är jag mycket nöjd med. Jag ser att jag kom in på plats 20 av 37 damer på 75 km och det är helt OK. Man fick en fin Craft cykeltröja, bara för att man var med!

Nu till sista delen av dålig planering - vi blir 12 på middag i kväll... får hoppas att de inte är alltför kvällspigga eller väntar sig gourmetmat!

Jag bjuder på en bild innan avfärd (kl 8):


Kommentarer
Postat av: Ingrid

GRATTIS till väl genomfört lopp Karin! Jag är verkligen jätteimponerad av din uthållighet och målmedvetenhet! Du ser så fräsch och sund ut vid cykeln!! Eat Natural är mina absoluta favoritbars. SÅ goda!!

2011-09-16 @ 23:27:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0