Star for life


Katarina och hennes klass, och en massa andra tonåringar; totalt 700 (!) uppträdde på Malmö Arena med Star for Life i kväll.

Det är ett projekt jobbar med att bekämpa spridning av HIV/Aids i Sydafrika och Namibia (15-20% av befolkningen beräknas vara smittade!).

Bland andra Triple & Touch har varit med och jobbat med Star for Life ända sen starten, och de ledde kvällens konsert. Litet smakprov på musiken nedan (låt er inte avskräckas av den trista startbilden):


I kväll fick vi även se Calaisa, Claes Malmberg (som var roligare än förväntat), Muhammed Ali (två rappare), Sara Varga m fl, där flera ställer upp gratis för en god sak.

Det var enkel men effektfull koreografi med de 700 ungdomarna i t-shirts i gult, grönt, rött, blått och svart som ett hav bakom scenen, där sydafrikanska ungdomar uppträdde mesta tiden. Rösterna från bara de 10 tonåringarna på scenen hade kunnat lyfta taket på arenan... och sen, när de dansade, tror jag att en del i publiken, som trodde att de kunde något om afrikansk dans efter en timme zumba i veckan, rodnade... snacka om pli på kropparna och närmast elastiskt sätt att röra sig!

Coolaste ögonblicket var när kören fick det attt låta som att det blåste upp (gned händerna mot varann), började duggregna (knäppte med fingrarna), stora regndroppar (klickade med munnarna), hårt regn (slog på låren), åska (hoppade upp och stampade i golvet), och sen tillbaka samma väg. Jag var helt säker på att det var ljudeffekter också, men Kata sa att de själva gjorde hela ljudet.

Kommentarer
Postat av: Ingrid

WOW, vilket event! Det måste varit helt fantastiskt för Kata att vara med på och för er att se! Körsång är verkligen något helt speciellt. L sjöng ju i kör sista året i DK och vi var iväg på ett körevent med massa andra körer och de hade en ledare som var helt otrolig och jag hade rysningar flera gånger under dagen för det var magiskt att höra dem.

Detta förstår jag ju var minst 10 gånger mäktigare. Häftigt! Dessutom för en så bra och viktig sak! Tara som var här förrförra veckan delade ut karmapoäng till barnen när de gjorde något bra och det här ger minst 48 karmapoäng till alla som var med :) .

2011-10-24 @ 08:45:29
Postat av: Karin Själv

Ja, det var coolt! Glömde ju att berätta om den roliga ledarkvinnan som försökte få publiken att gunga med: "You European people, when you like the music, you sit and listen quietly and then clap your hands afterwords. In Africa, when you like the music, you join, and start dancing, singing, clapping hands together with us".

2011-10-24 @ 21:25:17
URL: http://karinesmeralda.blogg.se/
Postat av: Ingrid

Ja, hon måste tycka att vi är väldigt tråkiga :) .

2011-10-26 @ 18:31:51
Postat av: Ingrid

Mina föräldrar var och såg Star for Life i Linköping igår. Tyckte också att de var jätteduktiga och bra! Där var bl a Gladis de Pilar med och några andra.

2011-11-14 @ 22:27:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0