Rätt och fel i oktober

Rätt:


Rosa bandet! Jag köper sedan flera år tillbaka alltid 3 stycken - ett till mig och ett var till Julia och Katarina - det är de själva som har efterfrågat det. Roligt i år att det fanns 6 olika att välja på. Jag valde de 3 på översta raden, och så fick Kata välja ett, jag la ett i Postens påse till Julia där jag samlar tidningsklipp och post och skickar till henne då och då, och så satte jag det sista på min jacka. Jag störtgillar de fina rosa grejorna som säljs bara i oktober, på t ex Mekonomen och på sminkavdelningarna. Kanske att jag inte störtgillar de rosa städgrejorna dock. Och jag lovar att jag kommer att vara trött på rosa när det blir november och byter till en vintrigare bakgrund!

Fel:

Tomtar och julslingor som syns i reklamen i brevlådan. Sådant går oläst i pappersinsamlingen!

Rätt:


Kastanjer på gräsmattan!

Fel:


Primulor i rabatten - de ska kungöra vårens ankomst; inte höstens! Tillbaka med er, ner i jorden!

Rätt:


Hembakat och värmeljus.

Även vitt på taken i morse kändes ganska rätt.

Till sist, en påminnesle om det som ändå är det viktigaste i oktober... Jag minns att när jag gick på högstadiet sa de att var åttonde kvinna skulle få bröstcancer och att jag då tänkte, jaha, två av oss här inne ska dö av det, alltså. Nu ser statitstiken lite annorlunda ut... (inte för att jag tror att dödligheten var 100% då heller men det var så jag tänkte).


Kommentarer
Postat av: Kim

Kul att även Julia får ett rosa band! Och tack så otroligt mycket för alla språktidningar! Nu har jag mycket härlig läsning framför mig!

2011-10-09 @ 13:30:36
URL: http://bokslukandekakmonster.blogspot.com
Postat av: Ingrid

Vilket BRA inlägg!! De rosa banden som Lena och Per designat (har t o m jag uppfattat här borta :) ) är riktigt fina! Enig, jul och primula går bort! Och både kastanjer och hembakt mys är förstås TUMMEN UPP! Bra med uppmaningen och påminnelsen på slutet. Ska genast göra en koll på mig själv! KRAM.

2011-10-12 @ 02:32:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0