Ovärdig en award

Jag har fått ett par awards under det sista året av mina trogna läsare. Det är alltid roligt och hedrande - man känner sig utvald.

Men den här senaste awarden; jag vet inte om jag förtjänar den. Jag fick den av Madde, denna tuffaste av hjältinnor i min bekantskapskrets. För nästan precis två år sen träffade vi Maddes pojke Ludvig för sista gången som "gamle Ludvig". Så glad jag är att jag hade kameran med, för den bitterljuva dagen kan jag inte låta bli att tänka på då och då, och jag vill alltid minnas den. Vi visste nog alla, utom bästisarna Ludvig och Malin kanske, att det skulle vara slutet på en tid och början på en annan.

Malin och Ludvig vid Hammars Park

Sedan dess har allting hänt, Ludvig har räddats till livet med hjälp av en benmärgstransplantation, men för tillfället är "gamle Ludvig" gömd därinne, och istället tar tvång, funktionshinder, sömnstörningar, frustration överhanden. Läs mer här och förstå vad jag menar.

Och Madde, hon fick awarden av en annan hjältinna, Johanna, som jag bara känner på internet. Läs lite om hennes liv här.

Sådär ja, nu tror jag att ni precis som jag känner en ödmjukhet inför allt gott som livet bjuder, och att vi kan strunta i lyxproblem som tvättberg och hårlöss och kaffe som stått på plattan för länge. När jag läser om vad Madde och Johanna brottas med, känns min egen blogg rätt banal...

Nu till frågorna som ingår i awarden:

Varför började du blogga?

Jag trodde att bloggen skulle vara ett sätt för mina bröder i Ecuador och USA att följa mig och familjen i vår vardag, men de är nästan aldrig här, om jag inte anvisar dem. I stället har jag fått ett gäng andra trogna läsare, av vilka några var nära vänner från början, andra har jag lärt känna bra genom deras bloggar, och så har jag ett gäng doldisar också. Alla är lika välkomna förstås! Nu använder jag min egen blogg som uppslagsverk, där jag hittar recept som jag tyckte var goda, hittar böcker som jag vill rekommendera, fik värda att besöka etc.

Vilka bloggar följer du?
  • Först och främst: Min mellandotter Katarinas blogg - att hon hinner med att blogga så mycket, och gå i skolan, och träna 4-5 ggr/v, och shoppa, och fota, och läsa böcker, och möblera om i rummet... det övergår mitt förstånd! Och ja, jag är FÖR barnskryt!
Därefter, utan inbördes ordning:
  • Min kompis Ingrids blogg, skrivs från London, men av någon anledning uppmuntrar Ingrid inte till spridning av den egna bloggen (synd om er som inte får läsa) (erkänner: jag låter inte Kata länka till mig heller)
  • Min exkollegas och cykelkompis och polare Victorias blogg; därifrån har jag hämtat länkar till en del andra bloggar som jag följer, bl a Monas UniversumFredrik Backman och Karin Ketchupmamman - det går inte en dag utan att någon av dem får mig att skratta
  • Maddes blogg
  • Katarinas extränare Lis blogg; man får lära sig lite om Leksand och mycket om konståkning på köpet
  • Boktokig - såååå många bra boktips jag har fått där!

Vilka favoritfärger har du?
Grönt och turkos! Turkost särskilt på kläder och ihop med solbränna.

Vilka favoritfilmer har du?
Harold and Maude är den enda jag kan tänka på nu, King's Speech, The Prestige och Sarahs Nyckel gillade jag också riktigt mycket bland lite nyare filmer. Det finns en massa bra filmer egentligen...

Vilket land drömmer du om att besöka?
Just nu, om Mexico, för jag tror att det kommer att hända i januari "om inget oförutsett inträffar"

Eftersom jag känner mig lite ovärdig, har jag inte lust att skicka awarden vidare, inte just nu i alla fall...

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Hej Karin! Jag såg det här inlägget redan igår, men så fastnade jag i Maddes och Johannas bloggar och hann inte skriva någon kommentar här.

Jag måste säga att jag tycker att du underskattar dig själv när du säger att du skulle vara ovärdig. Jag tycker du är högst värdig och du brukar inte ägna dig åt onödigt dåligt självförtroende. Däremot behöver man inte skicka vidare awarden ändå :) .

Jag är inte fullt så försiktig med min blogg som jag var för i tiden, ha ha.

Bra svar på alla frågor, känner igen mig i en del av dem och håller med dig om att Kata är imponerande!! KRAM.

2011-10-07 @ 02:32:25
Postat av: Li

Det verkar som att vi följer samma bloggar =)

Jag fick ditt pocketogram för ca två veckor sedan och håller på att läsa Yarden. Den är intressant skriven och fortlöper mest hela tiden. Jag brukar (tyvärr) läsa i den i sängen innan det är dags att sova så har tyvärr somnat över den. Tecken på att jag jobbar för mycket?? Aja, det är är helg nu så då får jag tid till den och ork =) Kram till dig

2011-10-07 @ 23:28:27
URL: http://li-amadeus.blogspot.com
Postat av: Li

Fast jag vet inte om du får lära dig så mycket om Leksand för att du läser min blogg :p

2011-10-07 @ 23:29:04
URL: http://li-amadeus.blogspot.com
Postat av: Madde

Tårarna rinner när jag läser, jag minns oxå den där dagen när vi möttes sista gången innan transpantationen. Vet inte om beskrivningen på mig är rätt, är bara en mamma som kämpar för att få en vardag att fungera med ett allvarligt sjukt barn men det är så fint skrivet av dig.

Du hade varken behövt svara på awarden eller inte heller skicka den vidare men det är helt fel när du säger att du inte är värdig den. Du är en de som verkligen följt oss under resan, alltid kommit ihåg oss, uppmuntrat oss, skickat paket och sist men inte minst peppat oss genom att kommentera på bloggen.Ha en riktigt skön helg!Kram Madde

2011-10-08 @ 15:00:03
URL: http://www.ludvigonora.blogspot,com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0