Bio break och Elevator pitch

Jag har varit på kurs idag. Jag var det svarta fåret, helt klart, den enda som inte var chef. Min chef var förhindrad att gå, men jag var faktiskt bjuden innan hon visste att hon skulle få förhinder. Nåväl, trevligare chefer får man leta efter! De visade en fantastisk och ödmjuk hållning till de anställda, och pratade om motiverande faktorer på ett för mig alldeles nytt sätt.

Jag går inte in på kursinnehållet för det var lite framtidsrelaterat, men jag kan berätta om inramningen. Den hölls av en övervintrad hippie från Kalifornien - nu såg hon mest ut som en rundlagd skojig tant, med speciell frisyr (för att vara snäll) och tatuerade stjärnor runt handleden. Men hon var jätterolig att lyssna till, och att titta på! Det var glada utrop, skratt, teater och uppmuntran till all delaktighet. Så fort någon sa något fick hon det att låta som något otroligt smart och överraskande. Superinspirerande, även om jag fnissade inombords mellan varven.

Och så fick jag lära mig en massa nya ord! Två delar jag med mig av här.

Först var det agendan som gicks igenom, och då sa läraren att det förstås fanns chans till bio breaks. Jag förstod senare att det betydde kisspaus. Ser nu att det inte är något särskilt nytt uttryck...

Och så som en del av strategin för det här nya som skulle introduceras på jobbet, skulle vi ta fram elevator pitches. Det innebär en sorts slagkraftig insäljning av en idé på mycket kort tid, om man skulle råka hamna i hissen tillsammans med någon beslutsfattare eller viktig person. Tur nog tar jag alltid trapporna! Men för er som vill jobba på era elevator pitches - börja här!

Ännu en allt annat än långtråkig dag på jobbet!

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Sådana där dagar är verkligen sådana som gör att man gillar sin arbetsplats ännu mer!!! Båda orden var nya för mig, så stort tack! Måste ju vara lite uppdaterad för framtiden :) !

2011-10-17 @ 10:05:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0