Vårkonsert

Igår var det konsert i Katarinas musikklass (och 3 andra klasser - skolår 6 - 9) på Palladium. De repade hela dagen samt gav en konsert för skolkamraterna vid halv två; innan dess skulle de serveras hamburgermeal och jag hade tagit på mig att beställa etc. Som det nu slumpade sig inföll konserten på en av mina lediga dagar så jag erbjöd mig att hjälpa till lite kring serveringen.

Det mesta gick bra, även om pappmuggarna tog slut (vi hällde själva upp cola) och en del av specialmaten åts upp av sådana som inte anmält specialmat och det blev ganska skräpigt... En otroligt serviceminded restaurangchef, Micke, på Max hamburgerrestaurang på Stortorget hjälpte oss på alla tänkbara sätt! Förutom ett bra pris på burgarna, ordnade han dit dem med taxi, bar till stor del själv in grejorna och dessutom var han tillgänglig på mobil när som helst, ringde och dubbelkollade beställningen med mig etc. Dock var miljön med ett litet pentry där 115 tonåringar skulle hämta sin mat ganska jobbig, trångt, varmt, pommes frites-osande. Det var en befrielse att efteråt cykla hem i regnet.

Sen på kvällen var det dags för konserten för betalande åhörare - niorna får ta stor plats eftersom det är deras sista konsert, och det blir mycket ensemblespel. Nu tror ni kanske att det handlar om flöjter, stråkar och Vårvindar friska? Absolut inte! Mest var det helt aktuell musik, en del hårdrock, något Michael Jackson/Beatles etc.

Hur som, det roligaste är att höra allas omdömen - varje gång det har varit konsert, tycker alla att detta var den bästa någonsin! Superlativen tar aldrig slut! För mig är det mest spännande att följa ungdomarna - vissa har man sett sen de var lågstadiebarn - och nu är de så stora och modiga och självständiga - står på scen, pratar och skojar i micen som om de aldrig gjort något annat!

Kommentarer
Postat av: Karin Själv

Rolig liten uppföljare på inköpet av hamburgare - blev uppringd av banken idag pga misstänkt missbruk av mitt kort... kunde det verkligen stämma att jag gjort 8 inköp under en kort stund på en hamburgerrestaurang till ett värde av över 6000 kr? Ja, det kunde det. Slits mellan att tycka att det är bra att de märker ett misstänkt beteende och att det är obehagligt att vara kartlagd.

2011-05-18 @ 18:36:08
URL: http://karinesmeralda.blogg.se/
Postat av: Ingrid

Läser med glädje om ännu ett jätteevenemang ni avverkat under veckan. Imponerad av Max-killen!

Jag lutar åt att det är bra att banken reagerar. Så länge man inte har något att dölja... men visst är det lite obehagligt. Absolut.

2011-05-19 @ 00:57:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0