"Ledig"

De här lediga dagarna är helt klart mer ansträngande (men garanterat inte tråkigare, för det finns inte) än arbetsdagarna.

Idag lämnade jag Malin på skolan kl 8 och for direkt till Ica Maxi. Jag skulle nu kompensera för sedan länge uppskjuten storhandling (skyllde på att jag skulle frosta av frysen men nu är det ju gjort), och yes, det blev en stor inhandling. Jag lyckades få totalsumman att stanna på strax under 3000 kr, men jag slapp kontrolleras i självscanningsläget så jag var ändå lite glad och nöjd. Fick hemmafrupoäng genom att ha handlat till en egenhändigt ihopsatt Middagsfridsmeny - dvs har klippt ihop 5 goda maträtter och skrivit upp inköpslista på baksidan. Intressant iakttagelse: vid vanliga tillfällen som jag handlar brukar jag slåss med småbarnsfamiljer eller pensionärer. Idag, idel karlar i blåställ. Frukostinköp, gissar jag.

Sen hem och packa upp och stuva om i kyl, frys och skafferi för att få plats med allt.

Peter hade mot våra principer bett mig ombesörja upphängning av hans träningskläder (han glömde att tvätta dem igår, och satte alltså själv på maskinen i morse). Han vet att jag egentligen inte befattar mig med dem... men OK, för en enda gångs skull... Nu hänger de där ute och vädras fria från odör, som om det vore möjligt! Och sen hade Peter slut på svarta strumpor så jag ombads även om att fixa nästa tvätt.

Nästa projekt: Visumansökan Nya Zeeland. Sen jag slet mitt hår senast över detta har vi fått in passfoton på Julia, personbevis från skattemyndigheten, utskrift från banken på att vi är goda nog för att kunna bekosta Julias alla kostnader (så att hon inte ska bli något slags asylsökande meddellös flykting i NZ). Även pratat i telefon med utbytesorganisationen för att försöka pumpa dem på viktig info såsom avresedag. Lyckades inte rikigt.

Därefter: ombesörja reklamation av Julias kameraobjektiv som slutade fungera igår. Jag hade köpt det svindyra objektivet på billigaste ställe, Pixmania, till hennes födelsedag, väl medveten om att de står för sämsta franska service. T ex är paketen från dem alltid trasiga för att de överhuvudtaget inte emballerar, utan bara kastar ner elektronikprylarna i en för stor kartong av dålig kvalitet. Det har varit långa telefonsamtal där man får agera detektiv för att t ex få veta hur frakten ska andordnas. Helst ville kundtjänst att jag själv skulle kontakta tillverkaren men jag uppgav att jag ansåg mig vara kund hos Pixmania och att de nog skulle lösa min reklamation. Då kundtjänsten inte kunde hitta tillverkaren i Sverige, fick jag tills  slut ändå returnera. Det kommer INTE att gå med blixtens hastighet att få tillbaka objektivet; det känner jag mig helt säker på. Skriva ut adresslappar, retursedlar etc och förpacka. Blixten visade sig dock i UPS dit jag ringde för att beställa hämtning. Knappt hade jag lagt på luren så stod det en brunklädd hjälpsam kille utanför dörren. Needless to say hade Pixmania inte registrerat klart sina bitar så han skulle nog eg inte ta emot paketet kostnadsfritt, men det gjorde han till slut. Hoppas att allt går vägen, att objektivet går att laga och att hon får det innan avresa.

Nu då, fixa något litet att äta innan Malin ska hämtas och tas till frisören. Hade tänkt flirta med frisörens hustru om att få en ansiktsbehandling samtidigt som Malin blev klippt, men har inte hunnit. (Hade kanske kunnat strunta i att blogga och få till det istället?)

Sen lite middagsbestyr (ska nog bli pannbiff med lök, rårörda lingon och nypotatis) innan kvällens övning - styrelsemöte med musikklasserna. Jag skulle visst baka till mötet men det fick Ica Maxis egen bagare stå till tjänst med...

Kommentarer
Postat av: Ingrid

"Ledig"= längre blogginlägg :) . Ja det ÄR något märkligt med hur dagarna fylls även då man är hemma, jag har svårt att acceptera det... Ser hur snabbt du är "infångad" i allt som är praktiskt och smart att göra när man ändå är ledig. Därför kommer du njuta av att jobba och inse att du är lika upptagen oavsett, men då har du betalt, ha ha. Bra fixade grejer du fick till i alla fall och en del har du tillgodo framöver, annat får dig förhoppningsvis att känna dig som en lite bättre person (mamma, fru mm).

2011-05-31 @ 09:53:06
Postat av: Boktokig

Du hade riktigt fullt upp! Hoppas det går bra med kameraobjektivet!

2011-06-02 @ 10:36:54
URL: http://boktokig.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0