Studera lite inför loppet

Vanligaste frågan när man berättar att man ska cykla endast 10 mil vid Vättern är "Men då går det väl inte att cykla runt Vättern, eller hur?". De har så rätt för sig!


Det känns mycket bra att ha gjort turen en gång innan, för jag är helt värdelös på att förstå kartor och sånt. Då hade jag inte ens tittat på sträckningen; tänkte att det ger sig, och det gjorde det. I fjol struntade jag i första depån (efter 30 km i rak motvind, 20 sekundmeter), konstigt nog, och gav mig direkt uppför backen till Omberg. Där tog jag mig en liten fikapaus i eget sällskap, högt uppe med hela Vättern i blickfånget. Hämtat från Tjejvätterns sajt:

På vägen passerar man igenom Ekopark Omberg. Ekopark Omberg är ett av landets vackraste naturområden med en mosaik av skogar och dramatiska bergsbranter. Berget Omberg har trollbundit och fascinerat människan sedan inlandsisen drog sig undan och där finns en fantastisk koncentration av intressanta natur- och kulturområden. Den har en långsträckt bergrygg, med skarpa klippbranter mot Vätterns vida vatten och med vänligare sluttningar mot slätten i öster. För Tjejvätterns deltagare innebär den ingen bergsetapp men ett utmanande inslag på den i övrigt relativt platta Östgötaslätten.


Ni förstår nog av bilden nedan att det är en ganska brant uppförsbacke:

Om förra årets lopp:


20:e Tjejvättern lockade många i sista stund och många för första gången. På Vättern gick gässen höga hela dagen och på många håll orsakade den kraftiga blåsten problem, årets upplaga av Tjejvättern blev för många ett extremt kraftprov. Arrangemanget har som helhet flutit väl men ett sabotage orsakade ovanligt många punkteringar. På banan mellan Omberg och Rök hade någon kastat ut nubb. Flera hundra cyklister drabbades av punktering både en och flera gånger.


Er egen reporters refererat:

http://karinesmeralda.blogg.se/2010/june/vatternrundan-loppet.html

Även om allt kan hända, så vågar jag mig på att hoppas på lite mindre vind i år; just nu verkar det t o m bli uppehåll. Jag tar tacksamt emot lite tumhållning; allra helst hejarop men då får ni ropa bra högt. Efter timmar av felsökning och sittande i telefonköer är telefonlinjen och Internet äntligen lagat (snopet nog kunde jag laga det helt själv; genom att köpa en ny splitterdosa i Teliabutiken).

Jag hade chans på sovmorgon idag men det gick visst inte så bra. Vi har låtit bli att ställa klockan - blev lite sent för Malin med studentfest igår, och även Peter skulle unna sig att komma lite senare till jobbet. De snusar lugnt vidare bägge två... För egen del väntar packning av cyklar, omsorg av sjukling (Kata) och en del eftersatt admin under internetfrånvaron innan det bär av mot Motala vid lunch. Hörs på söndag! Jag väljer att inte tänka längre än så för någonstans vet jag att det blir en vecka from Hell, fullsmockad som den är... fuskjobba på nya jobbet, fixa vad som behövs till Malins födelsedag och kalas, skolavslutningar på längden och tvären... som sagt, inte fundera på det just nu!

Kommentarer
Postat av: Victoria

Har du även studerat Motalakartan? Tydligen är det helt avstängt för bilar i centrum, så man måste parkera en bit bort och cykla till starten (eller åka gratis buss som de skryter om, men det är ju svårt när man måste ha cykeln med sig).

2011-06-10 @ 08:44:12
URL: http://tojis.blogspot.com
Postat av: Karin Själv

Jag har studerat den litegrann och har med den i bilen iaf. Tyckte att de sa likadant i fjol och då gick det fint att köra upp... (för att hämta nummerlapparna) men kanske att det är lite mer avstängt i år då. Man fick cykla max en km till starten för då parkerade man lite avsides. Vi får se, helt enkelt!

2011-06-10 @ 09:25:50
URL: http://karinesmeralda.blogg.se/
Postat av: Lotta

Lycka till!! Skall hålla alla tummar och tår för att ni skall få idealiska förhållanden.

2011-06-10 @ 11:11:34
URL: http://www.lattemama.se
Postat av: Anonym

Läste just ditt inlägg från förra året. Nu är jag superpeppad! Snart bär det av.

2011-06-10 @ 12:31:29
Postat av: Ingrid

Sista gästen har lämnat! Jag scannar snabbt av datorn för att se det viktigaste som hänt och en av de sakerna är att ta reda på hur det gick för dig i helgen. Skyndar vidare bland inläggen...

2011-06-14 @ 15:33:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0