Ringsjön RuntJag beställer dagens förutsättningar rakt av till Motala om en vecka!

Nästan ingen vind, sol och 20 grader, lagom mycket folk på vägarna, fågelkvitter i varenda buske, lupiner i vägrenarna, vänliga funktionärer... ja tack, igen och igen och igen vill jag cykla precis såhär! Ibland hörde man ett svischande bakom sig och plötsligt for 50 cyklister i likadana tröjor förbi i supersnabb fart. Min enda anmärkning är alla de ungdomar (11-16 år, typ) som var klädda i Sparbanken Färs och Frostas turkosa tröjor - gissar att det var barn till anställda eller skolklasser - de cyklade slarvigt i bredd, utan att hålla i styret, vinglade i vägen för oss andra. Inte var de snabba heller och i depåerna var de väldigt mycket överallt och mot strömmen.

Rundan startade i Höör, vidare norrut till Sösdala (via Tjörnarp), sen söderut genom Häglinge, S Rörum, Hörby till Osbyholm, sen Fogdarp, Snogeröd och åter Höör.

Det kändes skönt innan kl 11 ha cyklat 65 km!. På "upploppet" anslöt Peter som hade cyklat MTB-slingan. Han var tröttare och smutsigare än jag trots att han bara hade cyklat 35 km, men cross country-slingan är nog för tuffingar. Man kunde även välja på 35 eller 125 km landsväg.

För tabellbitare och Tjejvätternkompisar presenterar jag fakta: 63.91 km, 2:39 h, 24.05 km/h, 46.69 topphastighet.

Just det, turen bjöd på bra backträning också, och jag kände mig stark för jag ledde aldrig cykeln i backarna som en hel del andra mesar. Jag var böjd att tycka att det var mer nerför än uppför (ni fattar att jag var på mitt mest positiva humör!) ända tills jag kom till Orupsbacken när loppet var nästan slut, liksom krafterna. Då kändes det som väldigt mycket uppför!

Bilden nedan är dock från en fin raka:Andra depån vid Ringsjöstrand:


Kommentarer
Postat av: anna

Heja,heja! Bra jobbat! Önskar mig också de förutsättningarna nästa lördag. En kväll som denna känns det som att ingenting kan gå fel.

2011-06-04 @ 18:49:37
Postat av: Victoria

Wow, låter som en toppentur! Själv har jag ont i rumpan efter futtiga 2+2 mil... Det blir några till imorgon, sen ska jag vila mig i form är det tänkt.

2011-06-04 @ 23:14:01
URL: http://tojis.blogspot.com
Postat av: Karin Själv

Anna, fick du till din långtur?

Victoria, du hade kanske inte blöjbyxorna på utan skulle vara lite snyggare?

Jag avser bara att vardagscykla fram tills på lördag; till jobbet ett par gånger och så.

2011-06-05 @ 06:25:03
URL: http://karinesmeralda.blogg.se/
Postat av: Ingrid

Är det där du har varit i helgen :) ? Låter som en underbar tur och LAGOM lång tycker jag (till skillnad från tjejvättern). Underbara bilder!

2011-06-06 @ 10:56:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0