Att supportera

Under den senaste veckan har jag vid minst tre tillfällen hört och läst ordet supporterar, t ex "jag supporterar finansavdelningen vad gäller rekrytering" och "tänk på att IT-avdelningen inte supporterar tjänsten".

Kan det vara någon skillnad i betydelse jämfört med att säga "stöder" alt "ger support"? För mig låter det som en dålig direktöversättning från engelska.

Vad tycker ni andra språkpolisfränder?

Och förresten: Glad midsommar! Ni behöver inte oroa er för mig i kväll... jag tar "med glädje" bilnycklarna i kväll! Det firades gå på semester och allra sista dagen på gamla jobbet så att det räckte till och blev över igår.

Kommentarer
Postat av: Fru C

Det räcker med ord som googla, inserta, deleata, maila och supporta (ej supportera) i dagligt talspråk, men i skrift vill jag ha svenska! Söka, klistra in, radera, eposta och stödja! Vi har inget fattigt språk och jag tycker vi ska använda det.

2011-06-24 @ 11:36:42
Postat av: Anonym

Innan jag läste svenska B på Komvux så var jag ganska slarvig med hur jag använde språket, men nu försöker jag sköta mig och vill helst använda svenska ord och ett och annat skånskt som jag gillar typ hutta istället för kasta ;o)Glad Midsommar på dig också!Jag kommer också att köra ikväll. Vi har fått erbjudande om att sova över, men det är skönt att komma hem, risken är annars att halva dagen imorgon försvinner och vi ska ha kalas... förlåt party för Hugo och hans klasskompisar imorgonkväll och innan dess ska Lars sjunga i kyrkan.Kram Catharina

2011-06-24 @ 17:28:50
Postat av: Li

Det är en väldigt dålig översättning tycker jag, jag ryser lite av obehag när jag hör det. Precis som du säger finns det svenska ord att använda sig av. Se till att du gör så kanske andra också börjar använda korrekta ord =)

2011-06-25 @ 11:49:31
URL: http://li-amadeus.blogspot.com
Postat av: Karin Själv

Ah, visste väl att jag skulle få medhåll av er andra språkpoliser. Skönt!

2011-06-25 @ 12:00:11
URL: http://karinesmeralda.blogg.se/
Postat av: INgrid

Jag haller ocksa med och instammer i allt foregaende talare skrivit :) !

2011-07-05 @ 05:48:51
Postat av: P

Kan inte mer än instämma.. Kolla gärna på min blogg för lite härliga svenska ord. www.dagensord.netLycka till med språkpolisandet!

2011-12-15 @ 18:38:59
URL: http://www.dagensord.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0