Lite till?Några dagar till, kanske? Och när de dagarna är slut, kommer jag tillbaka här!Läsning för lata dagarSom några av er vet, har jag under en längre tid förbjudit mig själv att köpa fler böcker för att jag har för många olästa. "Jag sparar dem till semestern" brukar jag ursäkta mig med. Jag har försökt spara de olästa på en särskild hylla i arbetsrummet, även om jag ser att en eller två lästa smugit sig in. Några böcker har jag fått också, och några har jag vunnit. (Den bakre raden består endast av utlästa böcker).

Men nu börjar semestern, och jag då är fördelningen så att inbundna får jag läsa i Sverige och pockets följer med till Frankrike. Så till Faslterbovistelsen (börjar i morgon) tar jag med Paganinikontraktet och Ingenstans under himlen. Är lite sugen på IQ-utmaningen (gåtor) också, men kanske blir det perfekt till Frankrike?

Jag har även brutit från mitt köpförbud och beställt hem Yarden och Belsassars dotter (ingår i min bokklubb) samt Smärtans hus av NesbØ. De kommer vilken dag som helst.

Som ni förstår tror jag att jag ska få mycket ostörd lästid - det är nämligen semester för mig... och helst ska jag avsluta trista En förtjusande man av Marian Keyes - jag har läst att efter 400 sidor blir den så mycket bättre, och det är så långt jag har kommit nu... Vad läser ni andra i sommar?

Semesterläge?Jag låtsas att jag inte hör höststormarna där ute, eller att jag huttrar efter midsommarfirandet tillsammans med föräldrarna i Falsterbo...

Jag kikar inte in på dmi som jag annars klassar som säkraste väderkällan...

Jag nöjer mig helt enkelt med VackertVäders prognos ovan, för den passar mig som hand i handske. Nästan 6 veckors ledighet breder ut sig och får gärna starta precis sådär! Jag ska ha tonårsläger i ett par omgångar i Falsterbo under nästa vecka och avsluta med 20 av Julias kompisar på farewell party.

Att supportera

Under den senaste veckan har jag vid minst tre tillfällen hört och läst ordet supporterar, t ex "jag supporterar finansavdelningen vad gäller rekrytering" och "tänk på att IT-avdelningen inte supporterar tjänsten".

Kan det vara någon skillnad i betydelse jämfört med att säga "stöder" alt "ger support"? För mig låter det som en dålig direktöversättning från engelska.

Vad tycker ni andra språkpolisfränder?

Och förresten: Glad midsommar! Ni behöver inte oroa er för mig i kväll... jag tar "med glädje" bilnycklarna i kväll! Det firades gå på semester och allra sista dagen på gamla jobbet så att det räckte till och blev över igår.

Verkligheten kommer snart i kapp mig


Mmm, fårskämt är det roligaste vi vet här hemma för tillfället...

Igår blev Julia väckt av telefonen (redan vid halv tolv) - det var utbytesorganisationen som ringde och meddelade att hon hade fått en värdfamilj. Jag ska berätta lite mer om den när vi kommit i kontakt med varandra... Hon ska i alla fall bo på en liten ort på södra delen av nordön, närmsta storstad är Wellington.

Skolan hon ska gå på heter Kuranui College och här kommer en lite försmak på vad som gäller där:


Ja, det är alltså skoluniform, och strikta regler vad gäller makeup, hårfärgning etc.

Jag har fortfarande lite svårt att tänka mig att hon ska vara borta så länge... än så länge har det varit fokus på det praktiska. Gissar att det känslomässiga står på tur.

Ny livsstil?

Ojdå, vad det där nya jobbet medför nya grejor! Idag har jag både åkt kollektivt och haft med matlåda! Under de dryga 10 åren på gamla jobbet har jag aldrig åkt kollektivt, och matlåda har jag bara haft en handfull gånger totalt. Det här nya känns liksom som att jag är lite sparsam... är inte säker på om det är bra eller dåligt! Jag vill hellre se mig som antingen lite lyxmänniska (som får maten serverad/går ut och äter - inte för att det hände särskilt ofta) eller som en friskus som cyklar till jobbet.

Eftersom jag TOTALT saknar lokalsinne var jag jädrans tacksam att Victoria gick med på att stämma träff med mig på Hyllie i morse, lite väl tidigt för hennes smak, och guidade mig till först rätt tåg, och sen ombord på rätt buss. Hemvägen klarade jag själv! Dörr till dörr tog prick en timme på båda hållen men jag ser framför mig att trimma det till 45 min när jag vågar mig på snävare marginaler samt har en cykel på Lund C, med start i augusti.

Det där med matlådan behöver dock inte bli någon vana - efter sommaren hoppas jag att matsalen är på plats och fungerande.


Nya jobbet känns underbart roligt! Jag känner att jag kan tillföra saker och får gärna ta hand om att styra upp dokumentationen - det gillas! Alla verktyg och programmet som jag dokumenterar är nya för mig, men jag har tillräckligt i bagaget för att se likheter med programmen som jag behärskar. Alla är trevliga och hjälpsamma.

I morgon är sista dagen på nya jobbet innan semestern, och det känns lite trist att vara därifrån, faktiskt. Hoppas att förälskelsekänslan håller i sig en bit in i höst!

Kalashelg

Idag fyller Malin 7 år! Vi prickade skickligt in kalaset 10-12 och fick solsken, till skillnad från en timme senare när det regnade ordentligt. Vi hade fyrkamp ute och tårta inne. Som ni ser är det spännande med stafett även för dem i bakre leden. Det är Malin längst ut till höger nedan.


Eftersom jag köpte flera kilo polkagrisprodukter i Gränna förra veckan passade jag på att dekorera kladdkakorna (Malins beställning på "tårta") med mintspån.


Även igår var det kalas, för en annan flicka i klassen, och då fick barnen tillverka eget godis på gammalt sätt. Såhär nöjd var Malin med resultatet:


Lotta, jag tror nog att du gläder dig åt klänningsval såväl som åt servetter...

Och så på eftermiddagen då, mor- och farföräldrar.... Jag skulle göra tårtor på färdigköpta marängbottnar och inspekterade dem noga efter att har packat upp dem ur Malmborgskassarna här hemma. Konstigt bara att de var i smulor när jag skulle förbereda tårtorna idag? Ingen vill kännas vid hårdhänt hantering. Nåväl, marängsviss går också bra.


Dessutom hade jag bakat en glutenfri vit kladdkaka som fick gälla som tårta! Den var snyggare än god - smakade OK men inte fantastiskt, så jag delar inte med mig av receptet. Sparar det tills jag har bakat en höjdare!Lördagsfunderingar

Fler än jag som undrar var sommaren tog vägen? Vi som ska ha barnkalas i morgon har tagit för givet att det ska gå bra att vara utomhus...

Nåja, bara sommaren är tillbaka om en vecka, så är jag nöjd!

Men när det är lite sämre väder får man gjort andra saker - redan innan 11 idag hade jag bytt lakan i sängarna, handlat till barnkalas+släktkalas+bjudfrukost till sista arbetsdagen på Malmborgs + frukt&grönt på Limhamns torg, tvättat och hängt upp dagens första tvätt. Dock hoppade jag över frukosten för jag var så mätt efter gårdagens ostbricka. Efter Malmborgs var jag dock sugen och åt lite av kalasgodiset till mitt morgonkaffe. Inte så bra.

Barnen har gått på 9 veckors sommarlov - för Malins del behövs en del pyssel för att få ihop det - visste inte riktigt hur vår sommar skulle se ut när vi bokade ut henne - men det är lyxigt att få ett riktigt långt sommarlov!

Nästa vecka ska jag vara på nya jobbet må, ti, on, och sedan sista sista dagen på gamla jobbet på torsdag. Då ska jag bjuda på frukost som avslutningsfika (hur många ska man räkna med??) och sen blir det After Work på Lilla Torg med ett gäng kollegor och ex-kollegor. SEN blir det semester för mig också! Nästan 6 veckor. Det är en hel del som ska förberedas för Julia & Nya Zeeland och familjesemestern till Frankrike. En dag i taget, som de säger på AA.

Populär

Det är inte utan att man kan gå och nynna på Eric Saade efter gårdagen, tillika näst sista dagen, på gamla jobbet... har väl aldrig varit så poppis förut. Kollegor med lite panik i blicken kommer och undrar om jag inte kan visa dem var filer finns, hur man auktoriserar programlicenser, undrar om vi hinner med ditt och datt. Jag log och hjälpte till så ott jag kunde. Andra kollegor skickar de där gulliga mejlen med "det blir tomt utan dig" och "puss och kram". Ger en liten föraning om nästa torsdag som är sista dagen. Den enda som inte riktigt gjorde vad han skulle var konsulten som jag överlämnar till. Han ringde 8.00, punktlig som han är, och ursäktade sig att han inte var i receptionen, utan stod på E22 och väntade på bärgaren. Hoppsan, så mycket för den överlämningen alltså. Men vi har en sista chans nästa torsdag, vi också. Och som grädde på moset fick jag sommarpresenten - ett grillkit för fiskgrillning. Peter tyckte att vi kunde ge bort det direkt men jag ska nog utforska det i alla fall.


Jag kände mig lite mindre populär när jag loggade in på banken. Saldo på lönekontot: 1,66 och två räkningar som var upplagda men förfallit då medel saknats. Hoppsan. Ibland tror jag att jag för över lite för mycket till sparkontot? Fast hade allt landat på spenderkontot hade nog allt tagit slut varje månad och så hade det blivit svårt att semestra.

Saknar ni mig?

I så fall vill jag bara meddela att jag har fullt upp, är på helspänn hela dagarna... inte för att jag blir nagelfaren som nyanställd, för att jag inte vet hur man ska klä sig eller för att jag är orolig att inte klara jobbet... nej då, ingen fara! Alla är snälla mot mig dessutom.

Jag har fullt upp med att hitta och lägga märke till markörer för att känna igen mig (lila sofforna där det finns ett kylskåp, kaffemaskinen där man får en riktigt bra dubbel espresso när man vill - när man kommit till den kan man se till min plats, etc)! Nya jobbet består av två huskroppar som binds ihop av en glasgång på tredje våningen. Våningsplanen är till förväxling lika och man måste liksom gå i åttor för att komma mellan halvorna i resp. huskropp. Jag går redan på flera möten om dagen och det är inte lätt att hitta till mötesrummen. Rummen heter antingen platser, t ex Chicago, eller skådespelare, t ex Robert de Niro. Till min tröst har alla de andra det nästan lika svårt för de flyttade in bara för några veckor sedan. Fast de flesta har bättre lokalsinne än jag. Jag körde t o m fel när jag skulle ut på E22:an efter första dagen. Suck. Idag har jag testat att åka kollektivt (det gick bra - tog bussen du föreslog, Victoria, 170:an). I morgon lite gästspel på gamla jobbet. Sen får jag äntligen gå tillbaka till nya jobbet igen på fredag!

Något helt nytt...

Första dagen på ett nytt jobb efter mer än 10 år på det gamla...

Möttes av en sån här:


och en sån här:


(förnedrande bara, att inte smidigt kunna knappa in långa adresser till servrar och annat på de yttepyttesmå rutorna med alfabetet i) och av en hel hög trevliga människor, blev bjuden på lunch på golfklubben, fick en ny fin laptop, upplevde skön arbetsmiljö trots att det var landskap (och så fanns det en massa härliga fåtöljrum att slappa i, om nu någon hinner göra det nån gång), chans på massage (dock mot avgift), frukost varje dag och godis på fredagarna... På vissa luncher arrangeras det promenader/löpning i Skrylle, vet inte om det kan kompensera för godiset?

Ja, vi ska nog kunna trivas ihop, nya jobbet och jag!

Fick dock bekräftat att det var fel att ta bilen... tog en halvtimme att krypköra mellan Lund N och Lund S. Mot bättre vetande tar jag den i morgon igen, i tron att jag ska spara några minuter och hinna delta i sång och picnic med Malins klass.

Tjejvättern 2011

I år blir det inte lika fylliga reportage som i fjol; varken om LC-upplevelsen eller loppet - det känns inte lika stort och nytt som första gången; därmed inte sagt att det inte var lika härligt! Vädret var bättre, jag hade dubbelt så många klubbkompisar med mig, boendet var lika bra (samma härliga ställe som i fjol), Motala-Vadstena-klubben hade i stället för champagne i målfållan fixat egen depå som sparade tid och som var mycket trevligare än den officiella depån, och jag fick en något bättre tid.

Trots att jag hade velat skriva lite mer, känner jag på mig att det är bäst att agera lite kortfattat NU eller så blir det nog inte alls - snart gör sig verkligheten påmind. Just nu är det fantastiskt nog tyst och skönt omkring mig.

Här är Victoria och vår värdinna Sara innan start, peppade men lite nervösa, framför allt snygga!


Loppet tog 4:25 (4:39 i fjol) för mig, varav 15 minuters paus = rullade 4:10 (4:23), genomsnittsfart 23,7 (22,2) km/h.

Det gick väldigt bra ända fram till sista depån vid 75 km; sen hade jag en riktig svacka med motvind, svagt motlut och energitömd. Jag hämtade mig på slutet och kände mig helt OK vid målgång.

När vi kom hem till Sara igen väntade det här:


På kvällen hade Motala-Vadstena-klubben ordnat med middag - vi var ca 25 cyklister som snackade LC, cykling och livet i allmänhet. Alla var förstås lite slitna så det var skönt att få krypa ner i sängen framåt halv tolv!

Efter frukost fick vi chans att handla lite jordgubbar av Sara - vi åt för övrigt av gårdens jordgubbar till i princip alla måltider...


På hemresan stannade vi till i Gränna, där jag faktiskt aldrig varit förut. Vi parkerade på världens mest lutande parkering, drack en kopp kaffe och provianterade "lite" polkagrisar. Särskilt skickligt av Victoria att vara klädd i passande t-shirt! Anna syns också, beredd med sina inköp.


En eloge till er, Victoria och Anna som med glans klarade sin första Tjejvättern, och som stod för sällskapet! Inte verkade ni särskilt ledbrutna heller - kan man nog tacka alla cyklade kilometer inför loppet för!

Nu väntar bara njutningscykling!!

Riktig serietidning för ungarna!

Har lite bråttom, men inte mer bråttom än att jag scannar av mina favvobloggar; något jag inte hunnit med under de internetlösa dagarna.

En storfavorit är min namne Karin Ketchupmamman - fantastiskt vardagssmart och självdistanserad, tillika radikal och medveten. Och rolig!

Just vad gäller könsneutral serietidning (det är en SKAM att man ska behöva använda de orden tillsammans ens!): http://www.ketchupmamman.se/2011/06/tank-positivt/ Prenumeration beställd! Hoppas att tillräckligt många gör det samma för utgivning!

Klicka här för att komma direkt till tidningens sida!

Om du vill skratta lite. Om du vill skratta mycket. Klicka på länkarna, darling Ingrid, och ni andra i behov av uppmuntran. Tacka sedan mig för tipset, eller snarare, Victoria, vars blogg jag besöker inte bara för att läsa om trädgårdsliv, motionsliv, kärleksliv, internettips mm, utan också för att jag är för lat att lägga upp hennes favoritlänkar själv. Där, ute till höger, finns allt serverat, Karin Ketchupmamman, Monas Universum, Den bruna maten, Medelklassman aka Trettiplus mm. Smidigt va?

Studera lite inför loppet

Vanligaste frågan när man berättar att man ska cykla endast 10 mil vid Vättern är "Men då går det väl inte att cykla runt Vättern, eller hur?". De har så rätt för sig!


Det känns mycket bra att ha gjort turen en gång innan, för jag är helt värdelös på att förstå kartor och sånt. Då hade jag inte ens tittat på sträckningen; tänkte att det ger sig, och det gjorde det. I fjol struntade jag i första depån (efter 30 km i rak motvind, 20 sekundmeter), konstigt nog, och gav mig direkt uppför backen till Omberg. Där tog jag mig en liten fikapaus i eget sällskap, högt uppe med hela Vättern i blickfånget. Hämtat från Tjejvätterns sajt:

På vägen passerar man igenom Ekopark Omberg. Ekopark Omberg är ett av landets vackraste naturområden med en mosaik av skogar och dramatiska bergsbranter. Berget Omberg har trollbundit och fascinerat människan sedan inlandsisen drog sig undan och där finns en fantastisk koncentration av intressanta natur- och kulturområden. Den har en långsträckt bergrygg, med skarpa klippbranter mot Vätterns vida vatten och med vänligare sluttningar mot slätten i öster. För Tjejvätterns deltagare innebär den ingen bergsetapp men ett utmanande inslag på den i övrigt relativt platta Östgötaslätten.


Ni förstår nog av bilden nedan att det är en ganska brant uppförsbacke:

Om förra årets lopp:


20:e Tjejvättern lockade många i sista stund och många för första gången. På Vättern gick gässen höga hela dagen och på många håll orsakade den kraftiga blåsten problem, årets upplaga av Tjejvättern blev för många ett extremt kraftprov. Arrangemanget har som helhet flutit väl men ett sabotage orsakade ovanligt många punkteringar. På banan mellan Omberg och Rök hade någon kastat ut nubb. Flera hundra cyklister drabbades av punktering både en och flera gånger.


Er egen reporters refererat:

http://karinesmeralda.blogg.se/2010/june/vatternrundan-loppet.html

Även om allt kan hända, så vågar jag mig på att hoppas på lite mindre vind i år; just nu verkar det t o m bli uppehåll. Jag tar tacksamt emot lite tumhållning; allra helst hejarop men då får ni ropa bra högt. Efter timmar av felsökning och sittande i telefonköer är telefonlinjen och Internet äntligen lagat (snopet nog kunde jag laga det helt själv; genom att köpa en ny splitterdosa i Teliabutiken).

Jag hade chans på sovmorgon idag men det gick visst inte så bra. Vi har låtit bli att ställa klockan - blev lite sent för Malin med studentfest igår, och även Peter skulle unna sig att komma lite senare till jobbet. De snusar lugnt vidare bägge två... För egen del väntar packning av cyklar, omsorg av sjukling (Kata) och en del eftersatt admin under internetfrånvaron innan det bär av mot Motala vid lunch. Hörs på söndag! Jag väljer att inte tänka längre än så för någonstans vet jag att det blir en vecka from Hell, fullsmockad som den är... fuskjobba på nya jobbet, fixa vad som behövs till Malins födelsedag och kalas, skolavslutningar på längden och tvären... som sagt, inte fundera på det just nu!

Uppladdning

Undrar om bästa uppladdning för Tjejvättern är att fira studenter och dricka Champagne de två kvällarna innan uppfärd till Motala? Tror att jag tar bilnycklarna i kväll. Tanken var att jag skulle ladda med mycket sömn och lugna dagar. Känns väldigt mycket tvärtom just nu. Igår fick jag dock cykla hem från studentfest på Peters racer och jag är sååååå tacksam att jag ska sitta upp på min tantcykel på lördag!

Och, fortfarande inget internet eller telefon därhemma.

Blixt och dunder!Och där rök vår telefonlinje och internet...

Hoppas på snar lagning! Tills dess: glest med blogginlägg!

Första stranddagen

Idag var det härligt nog dags för premiär på stranden! Bättre kan man väl inte använda denna nya fridag?


Fantastiskt nog fick jag med mig alla tre barnen på en cykeltur till Sibbarp medan Peter jobbade med lite plattläggning hemmavid.


Både Julia och Katarina har godkänt publicering av denna bikinibild. De har alla tre nya badkläder - Julia o Kata likadana bikinitoppar men olika byxor från Twilfit, och Malin brallor från HM. När jag ser dem såhär tillsammans tycker jag att det är otroligt att jag har två så stora barn!

Det var 18 grader i vattnet och jättehärligt!

På hemvägen passerade vi Cellos glasskiosk i Limhamn. Det är minsann inte ofta vi köper sån glass så det var lite festligt. Jag gick loss på en Cellos Special med en kula strawberry cheesecake-glass, toppad med mjukglass, doppad i salmiakpulver.

Slumdog Millionaire


Säkert har ni alla redan sett Slumdog Millionaire - annars är det fint att ha den framför sig! Absolut en film på "ska ses"-listan! Den är väldigt hemsk och gripande mellan varven, men bjuder också på en del komiska inslag, broderskap, kärlek.

Storyn helt kort, är en kille från slummen som kommer med i Vem vill bli miljonär i Indien, och kammar hem 10 miljoner rupier. Man tror att det är fusk för ingen med hans bakgrund borde kunna de frågorna. Så bevisar han på punkt efter punkt vilka dramatiska händelser som lärt honom vem som skrivit en viss sång, vem som finns på 100 dollar-sedeln etc.

Fantastiskt bra!

Himlen börjar härEn bitterljuv bok med mycket sorg och saknad, galna människor och musikinstrument, men också komplicerad kärlek och passion. Jag gillar ju ungdomsböcker, så Himlen börjar här passar mig fint!

Boken handlar om 17-åriga Lennie som just förlorat sin syster, och om familjen som omger henne och om killar som dyker upp längs vägen. Lennie beundrade sin storasyster och lät henne ta all plats - nu får hon plötsligt fylla den själv - oerhört tragiskt men också lite befriande.
Jag bara älskar att varje kapitel har någon liten dikt eller anteckning i marginalen!


Såhär underbart hade jag det när jag läste boken:


Undrar vad det är med lupindoften som gör att jag blir så lycklig av den? Kanske att man bara har chans på den två veckor om året, eller är det barndomssomrar som gör sig påminda?

Tack Boktokig (igen!) för tipset!

1 vecka och 218 km extra

Nu är det bara en vecka kvar, knappt det faktiskt, innan Tjejvättern och jag har ju redan gått i mål på mina 2000 uppvärmningskilometer inför loppet. Jag är förstås rätt nöjd med de 218 km som jag har fått till sen dess (knappt 2 veckor sen). Det känns riktigt bra och jag är laddad för Motala oavsett väder. Vi får väl se om jag skapar en ny sommarticker med ett mål för sommaren - jag kan inte komma ifrån att det är ett bra sätt för mig att bli motiverad att ta cykeln istället för bilen; att få lov att fylla i kilometrarna nånstans.


En fager möJoyce Carol Oates... jag blir nästan aldrig besviken. Faktum är, skulle jag bara få läsa en enda författares böcker i resten av mitt liv, tror jag att valet hade fallit just på henne - dels för att hon är så produktiv, men också skicklig och omväxlande.

I En fager mö får vi lära känna sextonåriga Katya,  med en halvkriminell och knappast intellektuell uppväxt som hamnar som barnflicka på en tjusig badort. Hon sköter sina sysslor hos den kyliga mamman och emellanåt sliskiga pappan på ett bra sätt, men är lite uttråkad. En dag stöter hon på en gammal förmögen man när hon är ute med barnen, och de börjar träffas i smyg; hon sitter modell för honom. Man skulle kunna tro att det är en aningslös Lolita och en sentimental gubbe, men varken Katya eller Mr. Kidder är riktigt sympatiska, och en suggestiv stämning följer med i hela berättelsen. Upplösningen var så spännande att jag märkte att jag nästan höll andan!

Jag valde originalomslaget för jag tycker att det stämmer bättre än det svenska.

Motalaprognos

Egentligen är det lite för tidigt att spekulera kring vädret för Tjejvättern, men som det ser ut nu, får man hålla tummarna för att de där regnmolnen kommer in precis som utlovat... Ber om att få slippa regn 8.45-14 nästa lördag, tack! Men det ser ut som att det kan blåsa mindre än i fjol (då det blåste 20 m/s rak motvind de första 30 kilometrarna). Alltid något!


Och när inte dmi visar önskat väder testar jag med smhi:


Ringsjön RuntJag beställer dagens förutsättningar rakt av till Motala om en vecka!

Nästan ingen vind, sol och 20 grader, lagom mycket folk på vägarna, fågelkvitter i varenda buske, lupiner i vägrenarna, vänliga funktionärer... ja tack, igen och igen och igen vill jag cykla precis såhär! Ibland hörde man ett svischande bakom sig och plötsligt for 50 cyklister i likadana tröjor förbi i supersnabb fart. Min enda anmärkning är alla de ungdomar (11-16 år, typ) som var klädda i Sparbanken Färs och Frostas turkosa tröjor - gissar att det var barn till anställda eller skolklasser - de cyklade slarvigt i bredd, utan att hålla i styret, vinglade i vägen för oss andra. Inte var de snabba heller och i depåerna var de väldigt mycket överallt och mot strömmen.

Rundan startade i Höör, vidare norrut till Sösdala (via Tjörnarp), sen söderut genom Häglinge, S Rörum, Hörby till Osbyholm, sen Fogdarp, Snogeröd och åter Höör.

Det kändes skönt innan kl 11 ha cyklat 65 km!. På "upploppet" anslöt Peter som hade cyklat MTB-slingan. Han var tröttare och smutsigare än jag trots att han bara hade cyklat 35 km, men cross country-slingan är nog för tuffingar. Man kunde även välja på 35 eller 125 km landsväg.

För tabellbitare och Tjejvätternkompisar presenterar jag fakta: 63.91 km, 2:39 h, 24.05 km/h, 46.69 topphastighet.

Just det, turen bjöd på bra backträning också, och jag kände mig stark för jag ledde aldrig cykeln i backarna som en hel del andra mesar. Jag var böjd att tycka att det var mer nerför än uppför (ni fattar att jag var på mitt mest positiva humör!) ända tills jag kom till Orupsbacken när loppet var nästan slut, liksom krafterna. Då kändes det som väldigt mycket uppför!

Bilden nedan är dock från en fin raka:Andra depån vid Ringsjöstrand:


Mera om moderskap

Jag har haft väldans fullt upp på sistone; inte minst igår som var en fullmatad dag av sommarstuge- och åldringsvård. Vi jobbade i sommarstugan och jag hämtade även en dam som har stuga i närheten av oss. Damen bor i Lund och har just blivit ensam sedan hennes syster dog, och hon hade inte orkat åka till sommarstugan på egen hand än. Så jag påbörjade och avslutade Falsterbodagen med turer till Lund; bra för mig som snart ska dit på daglig basis. Men både fejandet och omsorgen kändes bra, och så stod mina föräldrar för markservice i form av fika och lunch samt gå med Malin till stranden. På kvällen var jag så trött att jag behövde vila mig en stund efter maten (som inföll ca 20), men kunde sen bara gå upp vid 21.30 för att borsta tänder och ta på pyjamas för att sova vidare ytterligare 10 timmar.

Men idag öppnar sig en riktigt ledig dag; iofs jobbar Peter och Malin svansar omkring mig, så det är inte ledig som att ha huset för sig själv, men det ingår liksom inte i de normala förutsättningarna för mig. Men jag har i alla fall hunnit djupdyka både i Sydsvenskan och i dn.se.

I dn fann jag en intressant artikel som alla gånger skrivits för Mors dag, men tänkte att det nog var för sent att blogga mer om den dagen. Men till min tröst fann jag i dagens sds att fler inte hunnit med att uppdatera:

För jag tror väl inte att casinot tänkte att man skulle fira Mor varje söndag året om?

I vilket fall som helst, dn-artikeln avhandlar 10 mammatyper i litteraturen. Klicka och läs! Men kom sedan tillbaka!

Kan ni komma på några litteraturmödrar som passar in på Drömmamman? Även om jag älskar Mumintrollen är jag inte så säker på att Muminmamman är drömmamman som många av kommentatorerna föreslår. Jag försöker tänka på någon av alla poliskvinnorna i deckarna jag läser - de är ofta sådana som försöker kombinera hemmaliv med viktiga saker på jobbet. Men jag kommer inte riktigt på vem det är jag vill hänvisa till. Och känner ni igen er själva eller era mödrar i någon av typerna?

Och sen i Sydsvenskan, hade förträffliga Anna Hellsten skrivit en rolig recension av om Tigermammans stridsrop. Har någon av er läst den? Jag är inte särskilt sugen, men jag inser att det kan behövas en motpol till mjäkiga stressade föräldrar som försöker välja enklaste vägen genom att stryka barnen medhårs. Den artikeln måste dock ingå i Sydsvenskans premiumutbud - endast för oss papperspernumeranter. Retsamt! Boken har de skrivit om tidigare men den artikeln var inte så underhållande. Kommer artikeln senare på webben ska jag länka till den.

Slutsats: Moderskap kan man visst skriva om när som helst, och kanske fira? Tror nog att jag får tillfälle redan ikväll för då ska jag träffa en supermamma och vi ska prata om hur man roddar en studentskiva. Tror nog att vi får provsmaka på lite bubbel också...

RSS 2.0