Till dess din vrede upphör


Åh, hon skriver så fint, Åsa Larsson, om människor med lite ont i själen, om dem som förlikat sig med sitt öde och om dem som tror på det omöjliga. Detta var den bästa av hennes böcker, av dem jag läst. Alla hennes böcker utspelar sig i närheten av Kiruna och det är något visst med de miljöerna och ännu mer med människorna, dessa ordkarga män och kvinnor.

Den här boken kretsar kring två unga dykare som dyker på ett flygplansvrak från andra världskriget, och dykarna mördas. Det finns hemligheter som helst inte ska upp till ytan...

Lånar ett par ord från efterordet, så förstår ni att jag tycker om Åsa Larsson som människa också: I alla mina böcker visar sig de döda. Åh, vad jag hoppas att det här livet inte är det enda vi får, även om det är stort nog.

ps - boken ingår i Adlibris sommarkampanj 4 pocketböcker för 99 kr - ds

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Jag gillar också Åsa Larsson mycket. Har bara läst de två första av henne, verkar dags att ge sig på några fler. Vi är i Motala efter en knapp vecka med golf i fjällen utan dator. Här är det inte populärt att sätta sig vid datorn, men jag smyger till mig en stund ändå. Förstår att ni är på semester, ska läsa ikapp så fort som möjligt. Läser bara din blogg just nu, allt annat förutom mail får vänta. Ska snart kolla upp när ni kommer hem, vet att det står i ett mail och hoppas att vi hinner ses innan vi åker till England igen. Kram.

2011-07-25 @ 10:19:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0