Kims Epic Blondies

Julias kompis Kim är en bagare av stora mått. Hennes favoritrecept har hon delat med sig av till Julia, då det är minus choklad (Julia får ont i magen av all choklad utom vit). Jag har nu bytt mjölet mot Lailas glutenfria mjölmix, så ska även Katarina kunna njuta av dem. Blondies är ju en ljus variant av brownies som ändå är lite kletiga; alltså gör det inte så mycket att man använder det glutenfria mjölet som ger ett mer kompakt resultat.

Kakorna är i ugnen i detta nu, men jag litar på att de ska bli goda, för annars bryr jag inte mig om att publicera receptet. Instruktionerna och tipsen är från Kim. Jag som smakat på smeten kan avslöja (som om ni inte förstår det genom att läsa ingredienserna) att det krävs starkt kaffe för att kompensera för allt det söta!

Sätt ugnen på 175°. Täck en ugnsform (ca 33 x 23 cm) med bakplåtspapper.

Smält 100 g smör i en hyfsat stor kastrull (hela smeten ska få plats). Ta bort från plattan och rör ner 320 g farinsocker (eller vanligt socker eller blandat) och 1 tsk vaniljsocker. Tillsätt 2 stora ägg, ett i taget, och rör till en jämn smet. Blanda ner 4-5 dl glutenfri mjölmix (eller vetemjöl för er som klarar av det) blandat med 1 tsk bakpulver, samt 3-4 dl valfria add-ins. Vi valde 150 g torkade tranbär och 100 g hackad vit choklad på Kims inrådan. Smeten blir ganska trög. Gör ditt bästa för att fördela smeten hyfsat jämnt i formen, och baka i ca 25 minuter. Den ska inte vara helt stel i mitten; den stelnar när den svalnar.

Stå och dregla till kakan svalnat, skär upp i bitar i valfri storlek och ät. Men sluta innan du mår illa.
Söt, kolaaktig och mastig, men god!

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Låter hur gott som helst! Ska absolut prövas!!

Hur håller den sig?? Kan man göra den någon dag innan eller är den mest god precis nybakad?

2011-07-25 @ 11:29:40
Postat av: Emelie

Jag köpte Lailas mjölmix idag och den smakade ju vedervärdigt. Härsken mögelost smakade den. Tyckte inte du den smakade illa?

Svar: Nej, har aldrig haft problem med den. Var den kanske gammal? Jag vet också att mjöl gärna kan ta till sig lukt av andra matvaror om den kanske stått nära något starkluktande i butiken? Men förpackningen borde ju skydda!
Karin

2014-05-10 @ 22:33:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0