Jean de Florette & Manons källaInför stundande Frankrike-semester försöker jag sälja in semestermålet till familjen. Ett sätt är att hyra hem filmer. Vi har tidigare testat t ex Mr Bean på semester.

Jag har haft Jean de Florette hemma i säkert 2 månader (jag hyr filmer från Lovefilm, utan krav på återlämning inom en viss tid) och både Julia och Katarina har varit ytterst misstänksamma mot denna storfilm från 1986. Själv var jag lite rädd att filmen inte skulle kännas så fantastisk som när jag såg den för över 20 år sedan, men jag hade inte behövt oroas... Jean de Florette står sig! Njut av trailern nedan (filmen får man så klart texta om man vill men även om man inte kan franska, kan man uppskatta känslan i filmen).

Jag utgår från att ni alla har sett unge vackre Gérard Depardieu med puckelryggen, en hånad stadsbo som romantiskt ska ge sig på lantbruk, förd bakom ljuset och Yves Montand och hans mindre begåvade brorson.

Jag kan meddela att när del två, Manons källa, äntligen kom i brevlådan, krävdes ingen övertalning för tonåringarna att bänka sig. Och igår när vi pratade om sevärdheter i närheten av vår semesterort, nämndes St Paul, där Yves Montand dagligen spelade boule, och tjejerna lös upp och tyckte att det kanske kunde vara spännande...


Kommentarer
Postat av: Victoria

Hmm, hur kan jag ha missat den? Har aldrig ens hört talas om den...

2011-07-05 @ 13:30:10
URL: http://tojis.blogspot.com
Postat av: Karin Själv

Kanske för ung när den kom? Men då har du två härliga stunder framför dig!!

2011-07-05 @ 14:56:25
URL: http://karinesmeralda.blogg.se/
Postat av: Ingrid

Vill också se!!

2011-07-25 @ 10:14:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0