Vilken dag!

Efter att ha haft det ganska lugnt ett tag på jobbet (vilket jag inte gillar, för då får man ta tag i sina surdegar) fick jag mina fiskar varma idag. Redan halv tio ringde det i öronen och dunkade det i tinningarna, luften stod stilla och alla sprang omkring som yra höns. Det är dags för en större release på måndag och det hettar alltid till precis innan. Samtidigt slumpade det sig att jag fick en del andra kämpiga men lösbara uppgifter.

Först kom återkoppling på en kinesisk version av vår mjukvara - vi hade bett om uppgift på ev. strängar i gränssnittet som behövde justeras, och det är jag som hanterar översättningar. Feedbacken kom lite sent (idag) och bestod av 200 sidor, ur vilka jag skulle välja de absolut mest kritiska att justera.

Dessutom fick jag uppdatera manuler med kinesiska rättningar - jag hörde mig själv rabbla "leta efter tecknet som ser ut som ett tält efter tecknet som ser ut som ett kryss i en ruta...", "klistra in tecknet som ser ut som en skalbagge och tecknet som ser ut som en klänning...". Så mycket enklare när man ska byta "Die" mot "Das" eller "Controller" mot "Contrôleur".

Och så hade jag ett annat projekt som jag i en svag stund lovat att slutföra den här veckan, något jag fick göra i en föråldrad version av mitt vanliga program, vilket gjorde att alla bilder tappade sina kopplingar regelbundet. Det gällde att vara kvick som attan och generera pdf:en så snart allt var på plats.

Efter jobbet var det full fart mot fredagsmiddagen; ett besök i Limhamns Fiskrökeri och på Konsum klarade biffen, jag menar laxen. Peter tog Systemet och potatisskalningen. Julia hade bråttom iväg men ville gärna äta med oss, så det får man ju försöka ta vara på.

Därefter: Luskamning, något jag är närmast expert på. Det finns löss i Malins klass men hittills är hon lusfri. Nu snart, Skavlan, sen packa inför LC-utflykten i morgon. Helst ska vi klämma in att förnya Malins pass innan avfärd.

Edit: Kontrollfreak som jag är, var jag tvungen att dubbelkolla Malins pass, fast Peter hade varit i passlådan igår och kollat om några pass behövde förnyas innan sportlovet. (Det jag egentligen kollade efter var om några andra pass skulle förnyas samtidigt). Malins var utfärdat i fjol och håller i ytterligare 4 år. Lovely! Undrar bara vilket pass Peter fått tag i? Hennes babypass som hon fick under sitt första år??

Kommentarer
Postat av: Victoria

Glöm inte att andas! (det kliar i hårbotten här nu, thank you very much)

2011-01-21 @ 21:06:37
URL: http://tojis.blogspot.com
Postat av: Karin Själv

Victoria, det var dåligt både med andningen och kissningen om jag ska vara ärlig. För att inte tala om mejlingen! Återkommer om det senare.

2011-01-21 @ 21:45:57
URL: http://karinesmeralda.blogg.se/
Postat av: Ingrid

Vilken stress!! Lät bra att ni fick avsluta med Skavlan, då kan det inte varit alltför allvarligt. Det där med kinesiskan skulle jag aldrig klarat!

2011-01-23 @ 01:57:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0