Två små missräkningar

Alltså, jag hade en toppentrevlig dag och kväll igår! Jobbade i köket i trevligt sällskap, höll ett jämnt fint intag av rödvin och champagne under kvällen, roliga gäster kom på besök, barnen var snälla, maten blev god, MEN ÄNDÅ måste jag beklaga mig över två saker!

Bara någon dag innan nyårsafton lyssnade jag som alltid på P1 och jag är hopplöst dålig på att veta vilket program jag hör på - gillar nästan allt: Filosofiska rummet, Naturmorgon, Meny, vissa andra älskar jag: Spanarna, Kulturnytt och något enstaka brukar jag stänga av, t ex Ring P1. Hur som, jag är nästan säker på att det var i Karsten Thurfjells program om champagne som jag fick en grundlig undervisning om hur man sabrerar champagne, dvs slår av champagneflaskans hals med en sabel, eller för oss som är ovana vid sablar och för klena i handleden, med baksidan på en kökskniv. Det lät så enkelt och roligt och spektakulärt! Varför tog jag mig inte tid att träna in det inför nyårspartyt? Det hade ju varit sååååå ballt! Men jag hoppas att få bättra mig till nästa år. Man rekommenderades att träna på spansk Cava som kommer i flaskor av samma typ. Att jag inte utförde tricket hindrade mig självklart inte att berätta för gästerna om vad de nästan fick uppleva...

Och sen då, i stället för raketer hade jag skaffat vackra thailändska lyktor som det var så himla tjusigt när föräldrarnas grannar (och många andra) släppte iväg i fjol.

lånad bild

Men Peter hade redan varnat mig att det nog skulle blåsa för mycket för att kunna skicka iväg dem... hela dagen verkade det OK, men framåt 22 började det blåsa upp och när jag testade första lyktan vid 23 blev det ganska misslyckat. När vi såg på rakterna vid midnatt såg vi faktiskt en lykta segla förbi och då ville våra grabbar inte vara sämre och gav sig ut på lykttändning. Det blev ganska intressant för de störtade och brann ordentligt så det kändes inte bra när de vilade mot grannens staket - Peter sprang efter på glashal gata - Patrik nära på kissade på sig så mycket som han skrattade. Till slut fick de en till att lyfta, men det blev ändå inte riktigt sådär majestätiskt som jag hade tänkt mig... Två lyktor finns kvar till en annan gång.

Kommentarer
Postat av: Lotta

Inlägget får mig onekligen att tänka på gårdagens mest bisarra Twitter-inlägg från vår gemensamma favorit Lisa Förare Winbladh: http://twitter.com/#!/foraretaffel/status/20986435410595840

2011-01-01 @ 21:23:53
URL: http://kulomedelbums.blogspot.com
Postat av: Lotta

Som tillägg kan nämnas att vi inte heller fick iväg våra lyktor. Rickard ville inte ens försöka och båda flickorna slocknade i soffan innan tolvslaget så det får vi spara till en annan kväll.

2011-01-01 @ 21:24:44
URL: http://kulomedelbums.blogspot.com
Postat av: Karin Själv

Jodå, hade hunnit se LFW på hennes blogg. Önskar att man varit där och beskådat!!

2011-01-01 @ 21:38:03
URL: http://karinesmeralda.blogg.se/
Postat av: Victoria

Kolla här Karin: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3367&artikel=4268747 Den vackre mannen (experten) var här och drack vin en gång, därför jag visste, missade inslaget när det gick.

2011-01-01 @ 21:38:03
URL: http://tojis.blogspot.com
Postat av: Karin Själv

Jag uppskattade VERKLIGEN filmen, Victoria! Och visst ser det enkelt ut? Nu blev jag än mer sugen!

2011-01-01 @ 21:43:46
URL: http://karinesmeralda.blogg.se/
Postat av: Karin Själv

Och Victoria, hoppas att du fick honom att sabrera när du hade honom över. Var det en dejt, eller?

2011-01-01 @ 21:45:01
URL: http://karinesmeralda.blogg.se/
Postat av: Victoria

Ja, det var en spontan vindejt. Vi drack rödvin (man vågar knappt bjuda sina enklar flaskor till en sån expert) så det blev ingen sabrering, mer än att vi pratade om att han skulle sabrera i radio. Jag måste också testa nån gång. Det ska visst gå med baksidan av en rejäl kniv har jag hört.

2011-01-01 @ 21:50:37
URL: http://tojis.blogspot.com
Postat av: Ingrid

Gott Nytt År till dig och hela familjen! Jag är säker på att ni hade en fantastisk kväll trots missräkningarna :) . Vi kom hem för 30 min sedan. SKÖNT! 3 m höga vågor hela natten gör att det fortfarande gungar rätt rejält för Malin och mig när vi går. Hallen är ÖVERFULL med packning. ATT vi fick hem så mycket är enbart ett resultat av att jag hävdade att jag kunde få in mycket mer än Rikard sa att vi kunde. OJ vad han kunde packa plötsligt. Vinterkläderna samsades med reservdäcket t ex. Själv hade jag packning upp till hakan och har nu kramp i båda benen. Ska springa upp och ned i trapporna hela kvällen för att få igång blodcirkulationen. Vi hörs längre fram. Kram.

2011-01-02 @ 16:00:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0