Tjocka böcker!

Jag är inne i en liten svacka vad gäller läsning. Jag läser alltid en stund innan jag somnar men på sistone har jag varit så trött när jag har lagt mig, att det bara blivit några sidor.

Just nu läser jag John Irvings Last Night in Twisted River, på engelska.

Och titta här - kan man tänka sig bättre förutsättningar för en lässtund?

solen!
Äntligen lite sol och vår härliga bänk på precis rätt ställe - solen når inte fram till altanen ännu. Ljudet av droppande smältande snö störde inte ett smack!

Det kan inte hjälpas att det är en något högre tröskel att läsa på engelska (även om läsupplevelsen blir mycket större när det är originalspråket) och trots att jag säkert läst i den 10 kvällar ser bokmärket ut att vara på sidan 20, max. Tittar efter; sidan 63 står det, inser att det är otroligt tunna sidor för boken är inte tjockare än en vanlig pocketbok. Det är 585 sidor... tar nog ett tag innan jag är klar.

Okej, när jag känner mig lite omotiverad till läsning brukar jag köpa hem något riktigt spännande eller rejält lättsmält. Sagt och gjort; beställde Roslund&Hellströms Tre sekunder  och Marian Keyes En förtjusande man, båda på topplistan av sålda pocketböcker 2010.Hämtade ut böckerna idag... men hjälp vad tjocka! 587 resp 737 sidor. Man kan inte säga annat än att man får mycket bok för pengarna - kostade bara 44 kr/st på Adlibris!

Många timmars läsning!

Och hörboken jag lyssnar på, En nästan vanlig man, ska underhålla mig i dryga 22 timmar.

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Jag håller med! Många böcker är VÄLDIGT långa nuförtiden... Intressant, vad beror det på. Holst böcker är också HUR långa som helst...

Skulle ju snarare tro att författarna skrev fler och kortare böcker...

Det viktigaste är ju dock att de är bra :) .

2011-01-30 @ 14:45:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0