Nyårsaftonsmeny

Vi hade en supertrevlig kväll i goda vänners lag. Några kom redan på eftermiddagen och stannade kvar över natten till och med - extra trevligt! Vi blev 7 vuxna, 3 barn och 2 tonåringar.

Jag vill tipsa om menyn som verkligen blev lyckad - en riktig nyårsmiddag om jag får säga det själv (och det får jag ju, här på min egen blogg)

Först hade vi den där lilla lilla rommen, 2 sorter i varsin skål, en skål med finhackad rödlök, en skål med crème fraîche på en bädd av is. Små rostade smörgåsbitar vid sidan så fick man själv bygga ihop sina små snittar. Vi bjöd utmärkt champagne Louis Roederer som Gunilla S, min favoritleverantör av mousserande vin (det var ju hon som hade med allt bubbel till min 40-årsfest), hade med. Peter hade uttalat att allt på nyårsfesten inte behövde vara 5-stjärnigt så själva hade vi skaffat Jacob's Creek. Efter vad både jag och Gunilla hört Karsten Thurfjell uttala på P1 är det snarast ett brott att servera champagne vid tolvslaget då "allt smakar likadant", så så kom Jacob's Creek till pass. Till entré var det däremot perfekt med Louis Roederer!

Sen blev det parmalindad oxfilé med svampkräm och balsamvinägersås enligt ett recept från ica. Så gott!! Lätt att förbereda också. Den där svampkrämen gick verkligen inte av för hackor. Vi tog hasselbackspotatis till istället, men följde annars receptet till punkt och pricka.

Vi avslutade med enkel efterrätt - fikon i cognac, vaniljglass och hemlagad kolasås. Barnen fick persikohalvor och inlagda clementiner i stället för fikon.

Och sen hann vi bara nätt och jämnt med kaffet innan det var dags att slå bubbel i glasen igen!

Kommentarer
Postat av: Boktokig

Det lät verkligen jättegott!!!



Tack för tipset om Primtalens ensamhet av Paolo Giordano. Den ska jag kolla upp!

2011-01-01 @ 19:55:08
URL: http://boktokig.blogspot.com
Postat av: Ingrid

Åhhhh så gott det låter! Nu är det vardag och man måste hitta på vanlig mat igen och kan bara drömma sig tillbaka genom att tänka på alla goda nyårsrätter.... Varför är vi i vår familj så dåliga på att laga lyxmat till vardags??? Man kunde ju äta en nyårsmeny vilken helg som helst, men det blir ju inte. Smart sagt med champagnen vid 12-slaget, det ska jag komma ihåg.

Jag vill vara gäst hos dig! Kram.

2011-01-03 @ 11:33:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0